Rudy Frederic en bestuur geeft de fakkel door aan nieuw bestuur Handelscentrum vzw

02-02-2016 21:11

Rudy Frederic heeft met de verschijning van de statutenwijziging in het staatsblad zijn laatste taak volbracht voor het Handelscentrum vzw.

Frederic was jarenlang de bezieler van de centrumhandelaars van Geraardsbergen. Eerst als voorzitter van de vzw Stationspleincomité en later ook als voorvechter van een meer verenigd Handelscentrum. Daarbij werden het bestaande Handelscentrum uitgebreid naar de handelaars van het Stationsplein.

Tijdens zijn voorzitterschap wist hij zich steeds te omringen door enthousiaste bestuursleden, waarmee hij menig evenement organiseerde. Soms met groot succes, soms waren de goden niet altijd present met prachtig weer. Telkens wist hij zijn omgeving te motiveren om zich in te zetten voor alle evenementen.

Rudy Frederic wenst het nieuwe bestuur, verkozen tijdens de algemene vergadering van maandag 11 januari, alle succes toe in de verderzetting van de belangenverdediging van de centrumhandelaars.

Het nieuwe bestuur onder leiding van Danny Rombaut van Pasta Al Dente heeft ondertussen alle verantwoordelijkheden overgenomen. De valentijnsactie wordt hun eerste activiteit, al was die al ingezet door het vorige bestuur. Een gezamenlijke actie als het ware.

Penningmeester Van Der Mynsbrugge Stéphane, kon vaststellen dat het vorig bestuur een zeer financieel gezonde organisatie achterliet. Bij het einde van hun bestuur lieten Frederic en zijn team maar liefst meer dan  11000 € achter in de kas. Daardoor kan het nieuwe bestuur een sterke start nemen in 2016.

Rudy Frederic benadrukt dat zijn beleid er één was van de financiële touwtjes sterk in handen te houden om de lidgelden van de leden steeds zo laag mogelijk te houden. Een creatieve bestuursploeg zorgde er dan voor dat hij kon organiseren zonder teveel geld uit te geven. Hij beklemtoont dat hij zonder deze mensen, die zich steeds vrijwillig ingezet hebben voor de zelfstandige handelaars, nooit zolang de functie van voorzitter had kunnen uitvoeren. Hij dankt dan ook allen die met hem in alle openheid hebben meegeholpen.

Rudy Frederic besluit met de zin : Geraardsbergen is een prachtige winkelstad en krijgt nu een prachtig nieuw bestuur om de hardwerkende zelfstandige handelaars te ondersteunen.

Bron : 9500news