Rosa Van Der Schueren, opgenomen in de Orde van Triverius

04-02-2015 10:34

 

Op de Algemene Vergadering van de Orde van Triverius, afgelopen zaterdag, werden drie Brakelaars opgenomen in de orde. Dit omwille van hun verdiensten bijgedragen aan het in stand houden van de figuur van Triverius.

Rosa is ook bekend als echtgenote van notaris Willy Vanderlinden.

André Premereur, secretaris van de Orde van Triverius, bezorgde me volgende tekst, die er voorgelezen werd :

Rosa Van Der Schueren is de nicht van Professor Gerard Van Der Schueren (1908-1978), en dat is de man die in 1954 in de “Verhandelingen van de Koninklijke Vlaamse Akademie voor Geneeskunde” een belangrijke studie schreef over Triverius: “De Drivere Jeremias, een zeventiendeeuwse hoogleraar in de medicijnen aan het studium

generale Lovaniense”. Het artikel van Prof. Van Der Schueren over Triverius is veel meer diepgaand dan de geschriften van Theo Brakels

Gerard Van Der Schueren was ook de persoon die er voor zorgde dat Triverius niet in de vergetelheid belandde aan de Leuvense Universiteit door één van de anatomiezalen de Triveriuszaal te dopen.

Door een samenloop van omstandigheden woont Rosa Van Der Schueren, nicht van Gerard, in de voormalige woning van Theo Brakels.

Rosa en haar echtgenoot Willy Van Der Linden steunen al lange tijd alles wat met Triverius te maken heeft.

Als dank daarvoor, en ook om op die wijze erkentelijk te zijn tegenover Gerard Van Der Schueren wordt Rosa Van Der Schueren opgenomen in de Orde.

 

Bron : www.tbrakelt.be