Rode kruis Geraardsbergen met 2 nieuwe projecten

21-03-2014 11:13
 
Rode Kruis-Geraardsbergen staat sinds 1913 ten dienste van de bevolking. Ze zorgen voor eerste hulp op evenementen, staan paraat bij rampen, lenen hulpmiddelen zoals krukken, bedden en rolstoelen uit (ook buiten de kantooruren en in het weekend), zorgen ervoor dat de bevolking de knepen van eerste hulp kan aanleren. Er zijn bloedinzamelingen en ook jongeren komen bij hen aan bod in het Jeugd Rode Kruis. Als vrijwilligersorganisatie zijn ze uiteraard steeds op zoek naar helpende handen. Momenteel is Rode kruis Geraardsbergen in het bijzonder op zoek naar vrijwilligers voor 2 nieuwe projecten:A
Brugfigurenproject zoekt enthousiaste huistaakbegeleiders.
Soms hebben kinderen het moeilijk op school. Een portie individuele begeleiding kunnen ze goed gebruiken. Rode Kruisvrijwilligers maken wekelijks een beetje tijd vrij voor de begeleiding van maatschappelijk kwetsbare kinderen overal in Vlaanderen.
Spreekt het je aan om wekelijks een kind te begeleiden bij schoolse activiteiten? Dan ben jij de vrijwilliger die we zoeken om het Brugfigurenproject van Rode Kruis-Vlaanderen verder uit te bouwen.
Als brugvrijwilliger help je een kind om zijn achterstand op school in te halen. Je kan bijvoorbeeld hulp bieden in de klas, helpen bij huistaak op school of thuis, ontspanningsactiviteiten organiseren of ouders betrekken bij het schoolgebeuren.
Zorgbib: RK Geraardsbergen is ook een bibliotheek want ze lenen boeken, cd’s en dvd’s uit. Maar daar blijft het niet bij! De vrijwilligers brengen de boeken zelf naar de lezers. De mensen zullen met hun boekenkar bij de bewoners in het WZ ‘Denderoord’ en ‘De Populier’ langs gaan en hen aan een passend boek helpen. Zij kunnen ook voorlezen, een babbeltje slaan en een luisterend oor zijn. Dat sociale aspect maakt de werking bijzonder. Heb je op regelmatige basis, die je zelf bepaalt, een beetje tijd hiervoor?
Om de werking van hun nieuwe projecten verder toe te lichten en natuurlijk ook voor zij die geïnteresseerd zijn in andere activiteiten, stelt de Geraardsbergse RK afdeling zijn deuren open op zondag 27 april 2014 tussen 15 uur en 17 uur. Het lokaal is gelegen aan de Maj. Van Lierdelaan 48 te Overboelare.
 
Bron : 9500news