Richa, oververdiend kampioen, en terug naar ereklasse

23-03-2015 10:52

 

Het kwam vorig jaar erg onverwacht en hard aan, de degradatie, in extremis op het einde van het seizoen, van Liga A naar Liga B. In hetzelfde seizoen trouwens dat onze volleybaltrots zijn hoogtepunt vierde met de bekerfinale in Antwerpen. 

Er werd dan ook maar één doel voorop gesteld in het begin van het seizoen : kampioen spelen om terug plaats te kunnen nemen in Liga A, de ereklasse van het Belgisch vrouwenvolleybal.

laatste klip

Twee weken geleden overwonnen onze dames As, de enige club die ons mathematisch nog kon inhalen. Vorige week dan werd de maat genomen van Thimister, weliswaar met veel meer moeite dan verhoopt.

Resultaat : 10 punten voorsprong met nog vier wedstrijden te spelen. Afgelopen zaterdagavond kon de titel dus een feit zijn, mits winst op Leuven, vierde in de stand.

gemakkelijke winst

De eerste set werd met 21-25 gewonnen. Een resultaat dat zou kunnen doen vermoeden dat het spannend was. Wat niet het geval was, onze zelfbewuste, goed spelende heldinnen hadden steeds de touwtjes in handen.

Op een opflakkering na in het begin van de tweede set, werd de tweede set nog vlugger binnen gehaald, met 16-25.

Nog één set dus, en de titel was binnen. In de derde set leek Leuven even nergens meer te zijn, tot ze in ‘t midden van de set toch tot op enkele puntjes van Richa naderden. Waarna de troepen van kapitein Ellen klasrijk de wedstrijd en de competitie beëindigden.

nog 3 matchen

Er werd gevierd tot zondagochtend 6 uur, en dat was onze dames meer dan gegund. Maar toch wil Richa het seizoen in schoonheid afsluiten. Of, zoals Julie Demyttenaere het formuleerde :

“We gaan er alles aan doen om de laatste matchen ook met overtuiging te winnen om iedere week op die manier opnieuw kampioen te spelen!”

Komt dat zien, nu zondag om 17 uur 30 tegen Gembloux, en twee weken later, om 16 uur 30 tegen Turnhout, in sporthal Averbo te Michelbeke !

Bron : www.tbrakelt.be