Reveil 1 november 2019 Brakel

28-10-2019 20:49
Ter gelegenheid van Allerheiligen worden er op de begraafplaats van Nederbrakel enkele activiteiten georganiseerd.
Reveil wil met kunst en erfgoed de tradities rond 1 november nieuw leven inblazen. Met muziek, poëzie en lokale levensverhalen van dierbare overledenen wordt op serene wijze warmte en troost geboden. Bovendien worden het cultureel erfgoed op de begraaf-plaatsen en herdenkingsrituelen onder de aandacht gebracht. Zo is het Reveilmoment een eerbetoon aan de wortels van onze gemeenschap.
Op vrijdag 1 november 2019 kan je niet enkel een bloemetje en een kaarsje plaatsen bij het graf van een dierbare, maar kan je ook ingetogen luisteren naar een herdenkingsevocatie op de begraafplaats in Nederbrakel:
Om 10.15, 10.45 en 11.15 uur brengen enkele leerlingen van de Kunstacademie Vlaamse Ardennen, Filip Verwee, een accordeonist uit de klas van Karin Van Steenlandt en Kobe Cabus en Kato De Landtsheer, leerlingen Speltheater uit de klas van Marjan Loman, een stemmige evocatie op het kerkhof van Nederbrakel. We nodigen iedereen uit om samen met ons & de Kunstacademie even stil te staan bij het verleden én het heden.
Om 17 uur doorbreken we opnieuw de stilte. De geschied- en heemkundige kring Triverius neemt het initiatief om een eerbetoon aan hun overleden dorpsgenoten te brengen. Je kan ingetogen luisteren naar muziek en poëzie (doorlopend), een rondleiding (om 17u en 17.30 uur) volgen en het verhaal van een overledene die je nauw aan het hart lag, delen in een herinneringsboek.
Het is een organisatie van de GHK Triverius en de Culturele Raad Brakel met medewerking van de Openbare Bibliotheek, Toneelgroep Elsuth en Nele Vernaillen en Marieke D’Hose.
(Gemeente Brakel)