Resultaat samenaankoop stookolie sp.a Geraardsbergen

19-10-2015 20:55

 

De samenaankoop van sp.a Geraardsbergen was ook dit jaar een groot succes. Het concept is eenvoudig: hoe meer mensen er intekenen, hoe meer stookolie we kunnen bestellen en hoe scherper de prijs per liter. Uit sociaal oogpunt hanteert sp.a Geraardsbergen voor alle gezinnen dezelfde prijs, ongeacht het aantal bestelde liters.

In totaal schreven zo’n 135 Geraardsbergse gezinnen zich in en werd er een bestelling van maar liefst 182 000 liter stookolie besteld.

“Door de handen in elkaar te slaan en samen stookolie aan te kopen konden we opnieuw een mooie cent voor de gezinnen besparen” zegt Emma Van der Maelen. “In totaal bespaarden de Geraardsbergse gezinnen zo’n €16000 op de stookoliefactuur”. Een besparing van meer dan 15% op de facturen. Wie 500 liter bestelde zag zo de factuur dalen met zo’n €50 en wie 2000 liter bestelde mocht €150 van de factuur aftrekken.

‘De kostprijs voor energie neemt een grote hap uit het gezinsbudget,’ gaat Emma Van der Maelen verder. ‘Het succes van de samenaankopen toont aan dat steeds meer mensen beseffen dat ze te veel betalen voor hun energie’. Door middel van groepsaankopen slaagt sp.a Geraardsbergen erin het bedrag aanzienlijk te verlagen. ‘Het mooie resultaat van deze actie maakt alvast één ding duidelijk: door in groep aan te kopen bespaar je heel wat op je energiefactuur’ besluit Van der Maelen.

In februari organiseert sp.a Geraardsbergen opnieuw een samenaankoop van stookolie. Op deze manier willen we de gezinnen de kans geven om de kost van de stookoliefactuur te spreiden. Meer informatie kan U steeds krijgen bij Emma Van der Maelen op 0473/347830 of emma.vandermaelen@telenet.be