Renovatie Brusselsestraat in Brakel

02-05-2016 11:00

Nieuwe asfalt voor N8 in Brakel en Lierde

Op maandag 9 mei start het Agentschap Wegen en Verkeer met de heraanleg van de Brusselsestraat (N8) in Brakel. Tegelijkertijd pakt de aannemer ook de doortocht (N8 Steenweg) aan in Lierde. De twee werken zijn bewust samengenomen om de hinder te beperken.  De werken duren normaal gezien tot in juli (bouwverlof), maar de timing hangt af van het weer en/of technische omstandigheden.

Twee werfzones, één omleiding

Werken in Brakel (9 mei - 16 juli)
De Brusselsestraat (N8) krijgt een nieuwe asfaltlaag (toplaag en onderlaag) tussen het kruispunt met N8 en Rondweg N8c tot de Oude Blekerijstraat. Vanaf de Oude Blekerijstraat tot aan de grens met Lierde vernieuwt de aannemer de volledige rijweg. 

Werken in Lierde 27 mei tot 8 juni)
In Lierde krijgt de N8 (Steenweg) van 200 meter voor zijstraat Eikenmolen tot net voorbij het middeneiland in de N8 richting Ninove een nieuwe onder- en toplaag in asfalt. In deze zone worden ook de aanliggende niet-verhoogde fietspaden aangepakt.

Omleidingen:
Alle verkeer (fietsers en auto’s) richting Ninove blijft mogelijk en rijdt langs de werfzone. 
Het verkeer richting Brakel wordt omgeleid en rijdt om via de Gentweg (N42), Assestraat, Gaverland, Smissenhoek (N462),  Ten Ede, Faliestraat,  Kasteelstraat,  Molenberg (N8c)
De fietsers richting Brakel rijden om via Langemunte, Polenak, Groenstraat, Nieuwstraat, Hoogstraat, Wageweg, Tempel, Stratendries, Lierenhoek, Kruisstraat, Warande en Gauwstraat.
Ook de bussen rijden om. Meer info via www.delijn.be of aan de haltes.

Alle info over deze werken vindt u terug op  https://wegenenverkeer.be/Brakel