Recupel, de intercommunale ILVA en de Kringwinkel zamelen in Geraardsbergen 5.263,5 kg afgedankte elektro-apparaten in

09-07-2014 10:29

 

Afgelopen maandag organiseerde Recupel zijn nationale inzamelactie Recupel on Tour in Geraardsbergen. Via dit initiatief werkt Recupel samen met de lokale intercommunale ILVA en de kringloopwinkels om afgedankte elektro-apparaten in te zamelen. Tijdens de inzamelacties in Geraardsbergen zamelde Recupel 5.263,5 kg afgedankte toestellen in. 2.392,5 kg van de ingezamelde toestellen gaat naar het netwerk van de kringloopwinkels. De resterende 2.871 kg (defecte toestellen) wordt door Recupel gerecycleerd.

De inzamelactie rond Recupel on Tour staat in het teken van het ophalen en recycleren van AEEA, Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten. Met de komst van een nieuwe Europese richtlijn die nieuwe doelstellingen stelt voor de ophaling en recyclage van Afgedankte Electro Apparatuur legt Recupel de klemtoon bij nieuwe initiatieven om de consument gemakkelijker afgedankte apparaten te laten afgeven. Recupel ziet jaarlijks ondanks zijn inspanningen nog te veel afgedankte apparaten opduiken tussen huishoudelijk afval in plaats van aan de inzamelpunten in het containerpark of bij de detailhandel.

 “Wij zijn erg tevreden met de grote opkomst aan onze recyclagemobiel in Geraardsbergen“, zegt Peter Sabbe, general manager van Recupel. “We haalden ongeveer 5.263,5 kg aan afgedankte apparaten op. Dit zijn apparaten waarvan de kostbare grondstoffen gerecycleerd kunnen worden. Wat natuurlijk het meeste telt is dat iedereen die naar onze recyclagemobiel kwam nu ook weet waar naartoe met zijn afgedankte elektro-apparaten.”

Voor meer informatie over Recupel on Tour en AEEA kan je terecht op de website www.recupel.be/inzamelactie.