Recht op korting gemeentebelasting 2014 ?

12-11-2014 12:57

 

De Algemene Gemeentebelasting voor Gezinnen is verstuurd naar alle gezinnen in Geraardsbergen. Een aantal gezinnen hebben recht op een korting op de gevraagde 50 euro. Dit wordt in de meeste gevallen automatisch verrekend op het aanslagbiljet. Indien dat niet het geval is kan u de korting elektronisch aanvragen. Wacht in dit geval met de betaling tot u een nieuw aanslagbiljet met de verrekende korting krijgt toegestuurd.

Aan wie kan welke korting verleend worden?

 1. €10
  • voor de personen die genieten van de voorkeurregeling in de ziekte- en        invaliditeitsverzekering (WIGW). Het bewijs van de mutualiteit (kleefvignet) is hierbij bepalend.
 2. €15  voor
  • de gezinnen waarvan minstens 1 persoon incontinent is,
  • de erkende onthaalmoeders en
  • de gezinnen met minstens 1 kind jonger dan 2,5 jaar (toestand op 1 januari van het belastingjaar).
 3. €25  voor
  • de gezinnen waar op 1 januari van het belastingjaar minstens 3 kinderen ten laste zijn (kinderen die voor minstens 60% getroffen zijn door een ontoereikendheid of vermindering van lichamelijke of geestelijke geschiktheid, tellen voor twee - kinderen geplaatst onder pleegvoogdij worden ook als ten laste beschouwd) en
  • de gezinnen waarvan minstens 1 persoon thuisdialyse- of stomapatiënt is, op vertoon van een attest afgeleverd door het dialysecentrum of de behandelende geneesheer.

Indien een gezin in aanmerking komt voor meerdere toelagen, dan wordt het hoogste bedrag toegekend.

 

In de meeste gevallen wordt de korting automatisch verrekend op het aanslagbiljet, andere kortingen moeten speciaal aangevraagd worden. Dit kan elektronisch of persoonlijk bij de dienst Financiën.

Als uw korting nog niet in mindering gebracht werd op de belastingbrief, wacht dan met betalen tot u een nieuw aanslagbiljet toegestuurd krijgt, nadat u de korting heeft aangevraagd.

 

Vraag de korting aan via dit

> elektronisch formulier