REBUS tegen openbare verkoop trambaan Nederboelare

24-07-2015 10:00

REBUS vzw wil dat fietsers en wandelaars blijvend gebruik kunnen maken van de oude trambaan te Nederboelare, gelegen tussen de Astridlaan (nrs 88-92) en de Molendreef.

Er zijn plannen om de trambaan openbaar te verkopen over de volledige breedte.

Vorig jaar was er al sprake om deze weg onderhands te verkopen aan een bouwheer, om een vlotte toegang te verzekeren naar een 24-tal wooneenheden.

Na een klacht van raadslid Stephan Bourlau werd deze beslissing verworpen.

 

"Behalve het oost-west Dender-jaagpad beschikken we hier helaas niet over een aaneengesloten en vrijliggend-afgeschermd netwerk voor (rolstoel)fietsers. Wij beschikken ook niet over toegankelijke en openbaar bekende beleidsplannen inzake veilige mobiliteit voor rolstoelgebruikers, stappers en fietsers", zegt Armand Matthijs.

"Deze trambaan kan vanaf de N42 (Astridlaan) bijdragen aan een toekomstgerichte Geraardsbergse noord-zuidverbinding vanuit Viane-Moerbeke richting Brakel-Lierde-Zottegem.

"Wij rekenen en vertrouwen er op, dat de geplande beleidsbeslissingen dit algemeen (toekomst)belang voor deze doelgroepen strikt zullen respecteren (= behoud van wettelijke tracébreedte)  met het oog op de betrokkenheid en gezonde ontwikkeling van alle inwoners, de broodnodige energieneutrale bewegingsmogelijkheden en de totale (sociaal-economische) ontwikkeling van de stad in de Vlaamse Ardennen" besluit Matthijs.