Raadslid De Geeter wil concrete kandidaatstelling om 'De Ronde' terug te halen

02-03-2016 18:32

Burgemeester De Padt uitte enkele dagen geleden zijn ongenoegen over het feit dat de Muur niet meer in de Ronde van Vlaanderen zit.

 

Gemeenteraadslid De Geeter (Sp.a) vindt dit echter onvoldoende en heeft aan het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) gevraagd de mogelijkheid te bekijken om een kandididaatstelling te doen, samen met Ninove. 

 
“Het AGB is onder meer de organisator van de aankomst van de Eneco Tour. Zij zijn perfect geplaatst om dit te doen”, zegt hij. 
 

Enkele jaren geleden dienden Geraardsbergen en Ninove samen al een dossier in om de aankomst van de Ronde van Vlaanderen hier te houden. Toen kreeg Oudenaarde de aankomst toegewezen. 

Die overeenkomst loopt af in 2017.

De Geeter vindt dat Geraardsbergen, met of zonder Ninove opnieuw een poging moet doen om de finale van De Ronde terug te halen. "Niet alleen het sportieve of economische aspect, maar ook het eergevoel speelt een belangrijke rol."

"Willy Verlé, de vroegere organisator van de aankomst in Meerbeke, haalt voor het na-Tourcriterium een budget van 300.000 euro per editie bij elkaar!” 

Oudenaarde betaalt nu 125.000 per jaar (verhoogd met 10.000 euro per jaar) voor de aankomst van de Ronde van Vlaanderen.

"We moeten Flanders Classics met een ijzersterk bod overtuigen en ze hun fout doen inzien.

Een cynicus zal zeggen dat dit geen enkele zin heeft en dat Flanders Classics toch de voorkeur zal geven aan Oudenaarde. 

Reden te meer om net wél een bod te doen en niet bij de pakken te blijven zitten," aldus De Geeter.