PZ Brakel/Maarkedal/Horebeke/Zwalm nu ook op Facebook

27-10-2017 10:48

Vandaag treedt PZ Brakel/Maarkedal/Horebeke/Zwalm toe tot de wondere wereld van sociale media. Een facebookpagina wordt online gezet.

Het orgelpunt in het traject dat onze politiezone heeft afgelegd inzake externe communicatie. In 2017 heeft Nikita Vanryckeghem, studente criminologie, stage gelopen in onze zone.  Tijdens deze stage heeft ze de medewerkers van de zone en de inwoners bevraagd omtrent de wijze waarop ze willen communiceren met elkaar. Wat bleek? Het face to face contact blijft het hoogst scoren, gevolgd door contact via sociale media. De gedrukte communicatie sluit het rijtje af. De kracht van externe communicatie schuilt in het combineren van deze drie vormen van communicatie en dat is wat we als politiezone dan ook doen.  Waarom kiezen we voor facebook? Heel simpel, omdat onze inwoners aangegeven hebben dat dit het kanaal is dat zij het meest gebruiken. Vandaag wordt onze externe communicatie dus verrijkt met sociale media.

 

Wat kan je als burger verwachten? Via facebook zal je nog een duidelijker beeld krijgen van het politiewerk in onze zone.  Er zal aan preventie gedaan worden,  resultaten van onze werking zullen worden meegegeven, verloren gelopen dieren, verloren voorwerpen,… dit alles zal te bekijken zijn op onze pagina.  Verder zullen we soms, met toestemming van de gerechtelijke voerheden, een beroep doen op de burger om te helpen bij een onderzoek. Zo kan er gevraagd worden of jullie iets meer weten over een bepaalde diefstal, omtrent een verdwijning of verdachte handelingen. Samen met de burger staan wij in voor de leefbaarheid en veiligheid in onze politiezone. Tik in je facebookpagina lokale politie Brakel in en je komt op onze pagina terecht!

 

De eerste berichten op onze facebookpagina zullen helemaal in het teken staan van ‘1 Dag niet’ gecombineerd met de YOUCA –days.  1 dag niet heeft voornamelijk een preventief doel. Met deze actiedag willen we de burger informeren omtrent het beter beveiligen van hun wagen en woning. Onze 3 politieagenten voor 1 dag, Frederieke – Miguel en Karen, zijn op 19 oktober  in de namiddag het terrein op gegaan om onze burgers reeds de nodige tips te geven. De studenten gaven spontaan mee dat ze thuis toch ook eens een rondgang gingen doen. Preventie werkt J!!

Frederieke Baeten heeft een affiche ontworpen waar ze 1 dag niet geïntegreerd heeft met 1 dag niet… naar school (YOUCA-days). Ze droomt er immers van om grafisch ontwerper te worden. Daar alles begint met een droom, ondersteunen wij met heel veel plezier Frederiekes droom en zullen haar affiche posten op onze facebookpagina. Misschien het begin van een mooie carrière.

Verder zullen jullie vandaag onze preventieve actie rond 1 dag niet kunnen volgen  op onze facebook pagina.

Bekijk hier de Facebookpagina van de Lokale Politie Brakel.

(PZ Brakel/Maarkedal/Horebeke/Zwalm)