PVDA strijdt op nieuwjaarsreceptie tegen Turteltaks

01-02-2016 22:18

 

Op zondag 31 januari hield de PVDA-afdeling van Geraardsbergen-Brakel-Lierde haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Meer dan veertig mensen kwamen een glas mee drinken.

 

Afdelingsvoorzitter Guido Driessens was tevreden. “We zijn nog een jonge afdeling, maar het doet toch plezier dat we hier met zoveel mensen zijn die ons een warm hart toedragen. Vorig jaar stonden we hier op dezelfde plaats en hadden we de bedoeling om in 2015 de PVDA in Geraardsbergen op de kaart te zetten. Dat is gelukt. Rond thema’s die voor de PVDA belangrijk zijn, zoals de strijd tegen armoede en tegen de klimaatopwarming, hebben we onze stem laten horen in Geraardsbergen. Het komende jaar willen we nog actiever en nog zichtbaarder zijn.”

 

Eregast op de nieuwjaarsdrink was Tom De Meester, de energiespecialist van de PVDA en tevens provinciaal voorzitter van de linkse partij in Oost-Vlaanderen. Hij vertelde gedreven over zijn strijd tegen de hoge energieprijzen.

 

De Meester trok als energiespecialist naar het Grondwettelijk Hof omdat de gestegen kosten van zonnepanelen via de distributienettarieven worden doorgerekend aan de elektriciteitsverbruikers. Hij kreeg daarvoor ondertussen al gelijk van het Hof van Cassatie, waardoor de bevolking mogelijk honderden euro's teveel betaalde taksen kan terugeisen. Nu trekt hij ook naar de rechter tegen de Turteltaks. De Turteltaks is een taks die elk gezin betaalt omdat de zonnepanelenparken van grote bedrijven te veel subsidies opslurpen.

 

“Op 28 februari voeren we met de PVDA actie tegen de Turteltaks”, vertelt Guido Driessens. “Dat doen we in Brussel, op het Muntplein, om 14 uur. PayBackDay, heet de actie. We willen het geld dat we teveel betaald hebben, terug. En die Turteltaks die we vanaf 1 maart allemaal betalen, moet zo snel mogelijk weer weg. Iedereen die vindt dat energie schandalig duur geworden is, nodigen we uit om op 28 februari mee te gaan protesteren. Met de PVDA leggen we een bus vanuit Brakel en Geraardsbergen naar de actie in Brussel.”

 

Dat veel mensen de Turteltaks niet zien zitten bleek alvast uit de vele handtekeningen die werden opgehaald voor de petitie tegen de Turteltaks. Ook u kunt die nog tekenen op www.stopturteltaks.be.