Provincie zoekt 800 Oost-Vlamingen om evenveel beeldjes te maken voor Coming World Remember Me

13-02-2016 10:52

Van 13 tot 21 februari staat het grote, mobiele atelier van Coming World Remember Me (CWxRM) in het Provinciaal Erfgoedcentrum in Ename. CWxRM is een uniek kunstproject dat slachtoffers van de Groote Oorlog herdenkt en kinderen in oorlogssituaties helpt. De Provincie Oost-Vlaanderen steunt het project.

“De Provincie rekent op 800 meters en peters om evenveel beeldjes in klei te maken”, aldus gedeputeerde Jozef Dauwe, bevoegd voor erfgoed.

voor maar 5 euro

Peter- of meterschap kost 5 EUR, waarvan de helft naar het goede doel gaat en de andere helft naar het kunstproject. Elke peter of meter krijgt een certificaat van deelname en kan van 13 tot 21 februari een beeldje maken in het mobiel atelier in het Provinciaal Erfgoedcentrum, Lotharingenstraat 1 in Oudenaarde (Ename).

Gedeputeerde Dauwe vervolgt: “Je hoeft zelf geen groot kunstenaar te zijn: een workshopbegeleider legt je alles uit, zodat je gemakkelijk je eigen exemplaar kan maken om te laten opnemen in het grote vredeskunstwerk. Elk beeldje wordt voorzien van een metalen plaatje, waarop de naam van een oorlogsslachtoffer naast die van de meter of peter vereeuwigd wordt.”

Dit artistieke vredesproject is meteen het slotevent bij #collectievissen in oorlogstijd, een intrigerende tentoonstelling met familie-erfgoed uit beide wereldoorlogen, gratis te bezoeken in het Provinciaal Erfgoedcentrum tot 21 februari. Kinderen beleven de tentoonstelling op hun manier met ‘Oorlog op zolder‘.

Land art-installatie
De ambitie van het project Coming World Remember Me is om 600 000 beeldjes samen te brengen in de grote land art-installatie van Koen Vanmechelen op de frontzone in Ieper in 2018. Zo wordt elke WOI-gesneuvelde op Belgische bodem herdacht met één beeldje. Coming World Remember me is een project van vzw Kunst en kunstenaar Koen Vanmechelen op initiatief van het provinciebestuur West-Vlaanderen.

Info:
www.oost-vlaanderen.be/cwxrm

Bron : www.tbrakelt.be