Politiegebouw Brakel wint prijs

14-11-2017 10:29

De gemeente Brakel is trots om te melden dat het nieuwe politiegebouw in Brakel een Honor Award for Design Excellence heeft gewonnen, uitgereikt door de Boston Society of Architects (BSA).

De Boston Society of Architects schrijft elk jaar een wedstrijd uit om ontwerpen te beoordelen op hun graad van "design excellence". Deze prijs wordt toegekend aan elk project dat gebouwd werd door een architect afkomstig uit de Amerikaanse staat Massachusetts of voor een gebouw dat opgetrokken werd in Massachusetts zelf. Er wordt rekening gehouden met verschillende aspecten: onder andere esthetiek, functionaliteit, sociaal karakter en duurzaamheid. De jury van dit jaar heeft uit een lijst van 119 ingediende gebouwen 19 projecten uitgekozen om te belonen met een prijs.
Het politiegebouw in Brakel werd ontworpen door ORG Permanent Modernity, die zowel in Brussel als Boston een vestiging hebben.
Het project kwam tot stand na een wedstrijd onder leiding van de Vlaamse Bouwmeester. Het nieuwe politiekantoor is opgevat als een 'huis van de politie', een concept waarin laagdrempeligheid, openheid, functionaliteit en soberheid centraal staan.
De exacte plaats in de rangschikking van de Honor Awards en de opmerkingen van de jury worden bekend gemaakt op het BSA Design Awards gala in februari 2018.

(Gemeente Brakel)