Pierke Pierlala was in Brakel

13-02-2014 11:06

Toeval … het bestaat niet. Zo was ik zelf ooit al eens per toeval aanwezig op de juiste plaats.
Net zoals vriend Rodjer ook toevallig aanwezig was op deze activiteit ?

Nee dus, wanneer je veel buiten komt, kom je veel tegen

het verslag van Rodjer

‘Ik was even in de cafetaria boven, om van een pintje te genieten, toen Marc (de uitbater) me opeens riep: “He Rodjer, ik heb een primeur voor je ….. wil je?“.
Dat was niet in dovemansoren geraakt en ik snel terug naar Marc. “Ja heb je dan iets voor me dat ik nog niet gezien heb?”
“Iets waar je zeker niet aan gedacht hebt“, vertelde Marc me…. “kom maar even mee”.
Marc opende een deur die uitgaf in de vergaderzaal, daar stonden verschillende tafels gedekt met een geelachtig tafelkleed en stoelen rond de tafel.

Opeens zei Marc me: “Mag ik je voorstellen……“

Potverdorie de naam kwam niet direct in me op, maar het eerste dat me te binnenschoot, omdat de persoon in kwestie zijn haar nogal wild stond sprak ik P… P… Panamarenko…………… nee Pierlala van Gent was het.
De gekende poppenspeler en -maker van Gent, als men spreekt over de Gentse feesten is Pierlala er niet weg te denken, een echte volksfiguur en zijn poppen ook, die gaan de geschiedenis in.
Al was het de eerste keer dat ik Pierlala in het echt zag, ik vroeg hem zo snel als ik kon of ik enkele foto’s mocht schieten en vroeg hem nadien waaraan wij zijn aanwezigheid te danken hadden.

Pierlala vertelde dat hij een voorlezing kwam doen voor een niet al te groot publiek om het eens gezellig te houden.

Een half uurtje later ging ik terug de zaal in waar Pierlala was, alle tafels waren goed volzet en ook op dat ogenblik mocht ik enkele foto’s maken. “Geen belet”, zei Pierlala.

Willen jullie weten wat hij allemaal vertelde, wel ik zeg het jullie niet. Vraag gewoon eens aan Pierlala of hij zo’n voordracht wil komen doen in een van jullie zalen of café of danstent. Ik vond het goed, vraag het maar aan de mensen die aanwezig waren.’