Overschot aan/op zoek naar hoogstamfruit?

18-06-2020 11:02
Het online platform ‘goedgeplukt.be’ brengt eigenaars van hoogstamboomgaarden in contact met mensen die op zoek zijn naar plukvers fruit van eigen bodem, en daar met plezier de boom voor in willen.

De vele boomgaarden in de streek hingen afgelopen lente vol bloesems en sierden zo het Vlaamse Ardennen landschap. Het gunstige weer heeft voor massale bestuiving gezorgd, dus het belooft een rijke oogst te worden. Maar al te vaak blijft een groot deel van het fruit aan de bomen hangen. Zonde van al dat lekkers…
Bovendien zijn er ook mensen op zoek naar onbespoten fruit. Om tot sap te persen, te verwerken in gebak of andere gerechten of om zo te eten. Om de vraag en het aanbod van hoogstamfruit samen te brengen lanceren de regionale landschappen de website ‘goedgeplukt.be’. 

Ik heb fruit
Heb je jaarlijks een overschot aan hoogstamfruit en wil je hier iemand een plezier mee doen? Op de website Goedgeplukt.be kan je je aanmelden en laten weten welk fruit je in de aanbieding hebt. Pluk je liefst zelf of mogen geïnteresseerden komen plukken? Wil je er iets voor in de plaats? Wie weet wil iemand in ruil jouw bomen snoeien of een kleine vergoeding geven. Dat mag je zelf bepalen.

Ik zoek fruit
Ben je op zoek naar hoogstamfruit om te eten of om te verwerken tot confituur of gelei? Zoek je appels om te laten persen door de mobiele fruitpers? Of zoek je specifieke variëteiten om wijn of cider van te maken? Plaats een zoekertje op www.Goedgeplukt.be en neem in het oogstseizoen regelmatig een kijkje op de site. Je vindt er fruit voor alle mogelijke toepassingen, plukvers van uit een hoogstamboomgaard in de Vlaamse Ardennen, gezond en uit eigen streek.

(Stad Geraardsbergen)