Opening Skatepark The Hills

19-05-2015 10:50
 
Op 20 maart 2013 zaten de Geraardsbergse skaters rond de tafel om hun ideeën rond een heus skatepark aan het stadsbestuur voor te leggen. “Het traject dat toen startte leidde tot een mooi voorbeeld van jeugdparticipatie.” stelt schepen van jeugd Fernand Van Trimpont. “Door hun te bevragen en mee te laten beslissen verhogen we de betrokkenheid. Hierdoor zullen ze hopelijk goed zorg gaan dragen van het park”. Sinds mei 2015 is skatepark The Hills open voor het publiek en daar wordt gretig gebruik van gemaakt. Op 23 mei 2015 wordt het park officieel ingewijd.
Het traject duurde 2 jaar. Via Facebook en tijdens skate-evenementen probeerde de jeugddienst een beeld te krijgen van de skatecultuur in Geraardsbergen. Ook de skaters leerden elkaar via deze wegen beter kennen. De vele overlegmomenten van de jeugddienst en de skaters leidden tot een grondplan waar iedereen zich in kon vinden en het park werd spontaan “The Hills” gedoopt. Ook bij de uitvoerfase werden ze betrokken. Tijdens de werfvergaderingen konden ze de laatste details bespreken met de bouwfirma.
 
Opening
 
In tussentijd ging de skaterskern, enkele geëngageerde skaters uit Geraardsbergen, ook aan de slag met het uitwerken van een skatebeleid en de organisatie van het officiële openingsmoment dat op 23 mei zal doorgaan. Tijdens deze opening krijgen de skaters de kans hun “tricks” te tonen aan elkaar tijdens de wedstrijden. Ook zullen enkele beroemde namen uit de wereld een “demo” geven. Naast het park stellen bekende skatemerken hun kraampje op. “The Hills is al een groot succes. Bij goed weer stroomt het park vol met jonge en iets minder jonge skaters. Geraardsbergen heeft heel wat skatetalent. Wij hopen dat ook niet-skaters een kijkje komen nemen op de opening om dit talent aan het werk te zien” vertelt Lode Clemhout, bezieler van het skatepark. Ondertussen kreeg de ganse site van de Plage een opknapbeurt. “Een goed draaiend speelplein is een meerwaarde voor de hele buurt”, vult schepen Van Trimpont aan. “De ganse buurt is dan ook welkom op dit openingsmoment.”
Het evenement heeft plaats op zaterdag 23 mei van 11u tot 19u. Er is een officieel openingsmoment voorzien om 12u30 waarna de wedstrijden en demo’s van start gaan.
Wil je het reilen en zeilen van het skatepark volgen? Neem dan zeker af en toe een kijkje op de facebookpagina van “Concrete Park The Hills”.
 

11u – 13u:           inschrijvingen wedstrijd, mogelijkheid tot inskaten

12u30:                 officiële openingsmoment, doorknippen van het lint

13u – 15u:           wedstrijd 1: min 16 jaar

15u – 16u:           Demonstratie van “Vans Benelux”

16u – 18u:           wedstrijd 2: plus 16 jaar

18u 19u:              Demonstratie van “Suspect Skateboards”