Opening kattenasiel in Idegem

17-09-2015 11:05

 

Het zwerfkattenbeleid heeft in 2015 een compleet nieuwe start genomen en is er een totaaloplossing in de problematiek rond zwerfkatten. Het is de betrachting om naar een gecontroleerde en gezonde populatie zwerfkatten te evolueren in Geraardsbergen.
De volwassen dieren worden getest op vaak voorkomende ziektes, ze worden steriel gemaakt en terug uitgezet. Jonge kittens worden opgevangen, gesocialiseerd, steriel gemaakt en ter adoptie aangeboden.


Met het gloednieuwe pand in de Hollestraat 14 in Idegem, heeft Geraardsbergen meteen één van de meest vooruitstrevende initiatieven in Vlaanderen in het kader van een zwerfkattenbeleid.


Welkom op zaterdag 3 oktober vanaf 14 uur!
Wil je weten waar de kittens terechtkomen en hoe ze gesocialiseerd worden? Hoe een vangkooi eruit ziet? Dan ben je welkom op de opendeurdag van het asiel.


Er is een wandeling van 7 km georganiseerd, een springkasteel en kindergrime voor de kleinsten, er wordt gezorgd voor een hapje en een drankje en... uiteraard is er het moment van de plechtige opening. Iedereen welkom!


Meer info: www.zwerfkatjes.be