Opendeurdag bij SOS Wilde Dieren in Geraardsbergen

26-09-2015 09:53

Bent u ook een dierenvriend in hart en nieren? Of heeft u zelf misschien al eens een noodlijdend wild dier binnengebracht in het opvangcentrum in Geraardsbergen? Misschien bent u benieuwd naar hoe het er achter de schermen precies aan toegaat? Op zondag 4 oktober 2015 zet men de deuren van het opvangcentrum wagewijd open voor het grote publiek. Zo kan er kennis gemaakt worden met de werking, maar ook met alle wilde dieren die er te gast zijn.

SOS Wilde Dieren is een van de tien officieel erkende Vlaamse opvangcentra voor vogels en wilde dieren (VOC).

 "Per jaar vangen we meer dan 1200 hulpbehoevende wilde dieren op om deze na de nodige verzorging en revalidatie opnieuw vrij te laten in de natuur", zegt Filip Berlengee.

"Op zondag 4 oktober staan onze enthousiaste gidsen te trappelen om je kennis te laten maken met onze inheemse en uitheemse wilde (roof)vogels en zoogdieren. Daarnaast kan je ook onze fonkelnieuwe accommodatie bewonderen, zoals onze moderne uitwenkooi voor revaliderende reeën. De meeste reeën die we dit jaar opvingen, waren helaas verkeersslachtoffertjes. Dankzij onze liefdevolle toewijding, medische zorgen en professionele accommodatie herstelden ze allemaal prima. Ondertussen huppelen ze weer vrolijk en vrij rond in de wilde natuur. Als je benieuwd bent naar deze en andere verhalen, dan staan onze gidsen je met plezier te woord! Daarnaast zijn er nog twee projecten die je op deze opendeurdag voor het eerst kan bewonderen: een tweede grote vliegvolière voor revaliderende (roof)vogels en ons opgeknapte marterhuis. "

 

Laat je op Werelddierendag volledig onderdompelen in de boeiende wereld van SOS Wilde Dieren. De hele dag kan je op het overdekt terras genieten van overheerlijke pannenkoeken, hotdogs, soep en de beste dierenbieren. Alle grote en kleine dierenvrienden worden verwelkomd op zondag 4 oktober 2015 vanaf 10u tot 18u op de Hoge Buizemont 211 te 9500 Geraardsbergen. Meer info op www.sos-wildedieren.be.

Het VOC van Geraardsbergen is voornamelijk werkzaam in de streek van de Vlaamse Ardennen, het Pajottenland en Zuid-West-Vlaanderen.