Ook Geraardsbergen heeft een kandidaat voor de Vlaamse Jeugdraad

30-10-2014 11:40

 

De Vlaamse Jeugdraad is de officiële adviesraad voor de Vlaamse Regering over alle domeinen die kinderen, jongeren en hun organisaties in Vlaanderen aanbelangen. Zij zorgen ervoor dat de stem van kinderen en jongeren tot bij beleidsmakers reikt en verdedigen de belangen van jeugdwerkorganisaties in Vlaanderen en Europa.

Om de drie jaar verkiest de Vlaamse Jeugdraad een nieuwe Algemene Vergadering. Die bestaat uit 12 individuele jongeren en 12 jeugdwerkers. Het mandaat van de huidige AV loopt op het einde van het jaar af en daarom zocht de Vlaamse Jeugdraad nieuwe kandidaten om zich de komende 3 jaar in te zetten voor kinderen, jongeren en hun organisaties.

Tussen de individuele jongerenkandidaten zit ook een jonge Geraardsbergenaar. Laura ‘Lo’ Van de Ponseele stelt zich kandidaat als jongerenvertegenwoordiger. Laura, 24 lentes jong, is momenteel voorzitter van de Stedelijke Jeugdraad van Geraardsbergen en was jarenlang leidster bij KSA Geraardsbergen. Ze heeft dus al enige ervaring in het jeugdveld. Ze heeft 3 strijdpunten: Ze wil werk maken van (kans)armoede, is grote voorstander van meer jeugdparticipatie en ze wil vooral dat kinderen en jongeren zichzelf kunnen zijn en zich kunnen ontplooien.

Stemmen kan je doen tussen 12 en 19 november op de website van de Vlaamse Jeugdraad. Hiervoor moet je wel tussen de 12 en 30 jaar oud zijn en beschikken over een elektronische identiteitskaart en de bijhorende PIN-code.

Meer info vindt je op volgende website: https://vlaamsejeugdraad.be/verkiezingen/kandidaten/van-de-ponseele-lo-laura