Onverdiende nederlaag voor Olsa Brakel in eerste thuismatch

21-08-2014 10:17

 

Gisterenavond, bij de eerste thuismatch, ontving onze voetbaltrots K.M.S.K. Deinze. Deze Oostvlaamse ploeg wordt vaak genoemd als één van de kanshebbers op de titel in 3de klasse A. Mij werd alvast verteld dat de ploeg veel dure aankopen verricht heeft om de race naar de titel tot een goed einde te brengen …

eerste helft

Net nadat een Brakelse vrije trap op de dwarsligger stierf ontbond Alessio Staelens, zoon van de eveneens aanwezige Lorenzo Staelens, zijn duivels. Hij schoot overlangs voorbije James De Cabooter. Dat het hier geen toevalstreffer betrof, bewees hij later in de tweede helft door een goede voorzet handig binnen te tikken. Geen nood echter, Kjell Knipping scoorde beheerst tegen na een terecht toegekende strafschop.

Met 1-2 de rust ingaan, het liet het beste verhopen voor de tweede 45 minuten.

tweede helft

70 % van het spel speelde zich na de rust af op de speelhelft van de bezoekers. De torens in de verdediging van Deinze hielden echter stand. Niet dat onze jongens niet tot kansen kwamen, maar écht open kansen konden het ook weer niet genoemd worden. Was het toeval dat in de allerlaatste minuut, toen ook onze keeper mee naar voor trok, Olsa zijn beste kans bij elkaar voetbalde ? Brecht Laleman wist, met een ultieme sprong, de bal nog van onder de lat weg te halen.

Nu zaterdag trekt Olsa Brakel naar Geel, om er in de Belgische beker een wedstrijd af te dwingen tegen een eersteklasser. Wat meteen een unicum zou betekenen voor de club !

 

Bron : www.tbrakelt.be