Onder de indruk van de 30.000ste Last Post … in Brakel

10-07-2015 10:39

Al tijdens de persvoorstelling in de brandweerkazerne van Oudenaarde, raakte ik onder de indruk van de grootsheid van de aangekondigde plechtigheid. Het was het gevoel van overweldiging, dat me overviel aan de Menenpoort in Ieper, toen ik die enkele maanden geleden bezocht.

Niet enkel tijdens de Last Post, die toen de 29.000ste en zo veel geweest moet zijn, maar ook simpelweg door de muren van het indrukwekkende monument te lezen.

krop in de keel

Mijn ontroering gisteren werd nog versterkt door de impressionante presentatie van Wim Opbrouck. Feilloos debiteerde hij alle namen van hoogwaardigheidsbekleders, ter plaatse in Ieper, en op verplaatsing over de hele wereld.

Onze twee jonge jongens waren bij me. En neen, ze hebben zeker niet aandachtig de hele plechtigheid gevolgd. Maar waar ik wel zeker van ben, omdat ik hen goed ken, is dat ze er op zullen terug komen. Dat ze me er nog vragen over zullen stellen. Dat ik ook geen gelegenheid voorbij zal laten gaan om hen over de verschrikkingen van oorlog te vertellen. Opdat alvast zij er nooit geen zullen starten …

 

Bron : www.tbrakelt.be