Olympische Spelen voor Wiskunde

22-01-2015 22:41

 

“Olympische Spelen voor Wiskunde … jawel, ze bestaan! Dit jaar deden 27 leerlingen uit 2de en 3de graad mee aan de JWO (= junioren wiskunde olympiade) en VWO (= Vlaamse wiskunde olympiade) op woensdag 14 januari. Van 13 tot 16 uur kregen ze 30 wiskundige breinbrekers voorgeschoteld. En aan de stilte in het klaslokaal merkte je de hoge concentratie waarmee ze ervoor gingen. 

Nu is het nog even wachten op de resultaten. Scoren ze bij de 10% besten van Vlaanderen, dan mogen ze deelnemen aan de tweede ronde die doorgaat op 4 maart te Gent. Een selectie daaruit mag uiteindelijk naar de finale op 22 april te Heverlee. 

Reeds meerdere jaren mag VCM trots zijn op hun deelnemers, want er mogen telkens leerlingen door naar de tweede ronde. Twee jaar geleden hadden we ook een finalist. Hopelijk doet hij het dit jaar even goed … en zijn er nog een paar finalisten meer. We duimen!”

de deelnemers

deelname aan de JWO: Jana Baeyens, Jochen Broeckaert, Laura De Groote, Jeroen De Stercke, Fien Decabooter, Rani Deventer, Eline Faignaert, Martin Gerardi, Amber Lacompte, Jasper Puype, Hanne Van Damme, Astrid Van hoorde, Cloë Van Lancker, Fee Van Lierde en Jenne Van Petegem

deelname aan de VWO: Dylan Bettesone, Jana De Groote, Dries De Ruyck, Pieter Detand, Jonas Dobbelaere, Brecht Lucas, Klaas Meersman, Lise Petit, Jurriën Puype, Willem Seynaeve, Elise Thienpont en Tim Veugelers.

Hierbij één foto, veel meer vind je ‘r op de fotosite van de school 

 

Bron : www.tbrakelt.be