Olsa Brakel met overdreven cijfers uit de Belgische beker gekegeld

24-09-2015 11:39

Het werd, ondanks de 5-0 nederlaag, een memorabele voetbalavond. Eén die mag worden bijgeschreven in de voetbalannalen van de Brakelse voetbaltrots.

Het begon al erg goed met de bijeenkomst van honderden supporters op het Brakels Marktplein. Daar werd, langer dan gepland, gewacht op de vijfde dubbeldekkerbus, die ongewild lang opgehouden werd in een Gentse file.

Intussen kregen alle supporters een knalgeel t-shirt van sponsor garage Fiers te Ronse, met op de rugzijde de Olsa-leuze “meer dan voetbal alleen”. Al die gele bodies van Olsa-supporters in de tribune, het was mooi om zin én om foto’s van te maken.

de eerste helft

De bussen arriveerden maar een kwartiertje voor de aanvang van de wedstrijd, maar toch nog tijdig om ons Olsa-elftal te zien opwarmen. De wedstrijd leek aanvankelijk evenwichtig te starten, tot KV al in de vierde minuut de score kon openen. En nee, we lagen zeker niet onder die eerste helft, maar slaagden er niet in om gelijk te maken. Mede dankzij een spectaculaire redding van de thuisdoelman op een knap schot van Jelle.

de tweede helft dan

Waarom de Kortrijk-speler een rode kaart kreeg, weet ik niet. Natuurlijk nam de hoop in de Olsa-harten toe, omdat we hoopten dat we met een man meer sowieso meer kansen zouden krijgen. Het was dan ook erg jammer dat de fantastische kopbal van Jelle op de lat strandde. Hoe zou de wedstrijd immers verlopen zijn wanneer Olsa gelijk had kunnen maken ?

Een super efficiënt KV Kortrijk maakte erg slim gebruik van enkele foutjes in onze verdediging en diepte de voorsprong verder uit. Een prachtige Olsa-volley strandde helaas weer op de lat, waardoor ons de meer dan verdiende eerredder onthouden werd.

Bron : www.tbrakelt.be