OCMW zet vrijwilligers in de bloemetjes

03-03-2016 15:53

Tijdens de ‘Week van de vrijwilliger’ werden op donderdag 3 maart de zeventig vrijwilligers van het OCMW van Geraardsbergen in de bloemetjes gezet. 

"Zij dragen er in belangrijke mate toe bij om letterlijk een hart en een ziel te geven aan wat het OCMW doet", zegt communicatieverantwoordelijke Katelijne Steenackers.

"Waar de algemene perceptie is dat het vrijwilligerswerk in een negatieve spiraal zit, geldt voor de vrijwilligerswerking van het OCMW het tegenovergestelde. Dat aantal is de voorbije jaren sterk gestegen."

Hart en ziel
Vandaag zijn zeventig vrijwilligers actief in alle geledingen van het OCMW. Zo zijn die de voorbije maanden ook ingeschakeld in het onthaal van De Maretak en het Lokaal dienstencentrum en zelfs bij het Huis van het Kind, dat pas op 24 februari zijn deuren heeft geopend.
"Jullie dragen er in belangrijke mate toe bij om letterlijk een hart en een ziel te geven aan wat wij doen", loofde OCMW-voorzitter David Larmuseau hen.


Geen geld
De aangename sfeer en het werken op mensenmaat, waarbij een grote aandacht gaat naar de begeleiding, zijn de sleutels tot dat succes. En een hoofdrol daarbij vervult coördinator Lena Moulart.
Een andere succesfactor is het zuiver houden van het vrijwilligerswerk. De medewerkers krijgen geen geld. Waar het over gaat, is het helpen van anderen.

Gezellig samenzijn
Alle medewerkers worden in de Week van de Vrijwilliger vergast op een gezellig samenzijn. Na een verkenning van het stadscentrum, waarbij velen nog onbekende hoekjes ontdekten, werd in het Oudenberghof een lunch genuttigd. In de namiddag volgde een bezoek aan het marktplein, om te eindigen met een versnapering, een drankje en een attentie in het Woonzorgcentrum De Populier.