OCMW Geraardsbergen voorziet in geboorteondersteuning

24-09-2014 09:58

Elk jaar worden in Geraardsbergen 330 kinderen geboren. “De kinderen zijn de toekomst: niet alleen van onze families, maar ook van de onze samenleving,” zei ocmw-voorzitter David Larmuseau.

“Daarom heeft het OCMW-bestuur beslist om vanaf 2014 te voorzien in een geboorteondersteuning.”  De ouders krijgen een waardebon die ze bij alle handelaren in de stad kunnen inruilen.

 

Die geboorteondersteuning is er voor elk kind. “Maar als OCMW vervullen wij ook een sociale functie”, vervolgt Larmuseau. “Daarom voorzien wij in een bijkomende ondersteuning voor de kinderen in kansarme gezinnen. In het stadscentrum van Geraardsbergen worden veertig procent van de kinderen geboren in kansarmoede en daaraan wil het OCMW structureel iets doen. We zijn volop bezig met de uitvoering van een samenhangende visie die tot doel heeft om alle kinderen gelijk aan de start te krijgen wanneer ze naar de eerste kleuterklas gaan.”


Op de eerste infoavond voor jonge ouders sprak  An Vermeulen van het Centrum voor Kinderzorg en Gezinsindersteuning Den Boomgaard over De kracht van positief opvoeden. Vervolgens verduidelijkte ocmw-voorzitter Larmuseau een brochure met een overzicht van de diensten van het ocmw en de stad voor de kinderen. En op de receptie konden de aanwezigen kennis maken met verschillende kindgerichte diensten.