OCMW Geraardsbergen campagne voor gezamelijke aankoop stookolie

28-07-2015 16:34

 

Het OCMW van Geraardsbergen lanceert zijn derde campagne voor de gezamenlijke aankoop van stookolie. “Omdat de verwarming bij OCMW-cliënten die maar moeilijk rondkomen een grote hap vertegenwoordigt in hun budget, gebeurt een prefinanciering’, zegt voorzitter David Larmuseau. De inschrijvingen lopen van 1 augustus tot 15 september om 12.00 uur.

Het OCMW organiseert voor het derde opeenvolgende jaar een actie voor de gezamenlijke aankoop van stookolie. Vorig jaar bedroeg de bestelling meer dan 125.000 liter.

Bijzondere aandacht voor sociaal zwaksten
‘Deze actie richt zich tot alle inwoners,’ onderstreept OCMW-voorzitter David Larmuseau. ‘Door iedereen de mogelijkheid te bieden om in te tekenen willen we een zo groot mogelijk volume bekomen, waardoor de prijzen maximaal kunnen worden gedrukt. Van die situatie plukken de sociaal zwaksten de meeste vruchten. Zij kunnen al intekenen vanaf 500 liter en krijgen dezelfde kortingen die gelden voor leveringen van meer dan 2.000 liter.’
Er geldt één voorwaarde: de stookolietank moet voldoen aan de wettelijke voorschriften en beschikken over een groene dop.
De betaling gebeurt rechtstreeks aan de leverancier: contant of via bankcontact. Voor de OCMW-cliënten die een attest kunnen voorleggen van hun maatschappelijk werker, prefinanciert het OCMW. Dit attest wordt bij de levering overhandigd aan de leverancier.

Inschrijven van 1 augustus tot 15 september
Iedereen kan intekenen van 1 augustus tot 15 september. De bestelling gebeurt via een inschrijvingsformulier. Dat ligt aan het onthaal van het OCMW of kan worden gedownload van de website van het OCMW. Wie heeft ingetekend kan nog een bijbestelling plaatsen aan dezelfde voorwaarde tot 31 maart 2016.
In de openbare aan besteding werd een korting van vijf cent op de dagprijs van de stookolie bekomen. De levering gebeurt in onderlinge afspraak tussen de leverancier en de cliënt.
“Het OCMW is geen contracterende partij”, besluit OCMW-voorzitter Larmuseau ten slotte. “En deze opdracht valt ook buiten de wetgeving op de overheidsopdrachten. Wij verzamelen alleen de inschrijvingen en zijn een doorgeefluik tussen de klant en de leverancier.”
 

Meer info
Actie Stookolie OCMW Geraardsbergen
Kattestraat 27 – Karin De Clercq
Tel. nr. 054/43.20.35
E-mail: stookolie@ocmwgeraardsbergen.be
Website: www.ocmwgeraardsbergen.be