NOT Ophasselt gaat voor heuse uitdaging

01-08-2014 12:46

 

Het Nieuw Ophasselts Toneel is opgericht in 1987. Doorheen de jaren bracht NOT stukken met een lach en een traan, een afwisseling van luchtige komedies en stukken met een eerder ernstige inhoud. Het Nieuw Ophasselts Toneel is een toneelvereniging die verder kijkt dan de grenzen van het eigen dorp.  We willen onze bijdrage leveren aan het uitdragen van Cultuur op zijn breedst…  Het Nieuw Ophasselts Toneel brengt zijn voorstelling steeds in zaal De Garve, die voor de opvoeringen omgevormd wordt tot een gezellige theaterzaal. 

Onze bloeiende vereniging wil af en toe eens een heuse uitdaging en ging hiervoor de voorbije jaren reeds 2 keer ‘buiten huis’.  Voor het 20-jarig bestaan (2007) trok NOT naar het Arjaantheater  (Geraardsbergen) voor de  NOT-revue, een compilatie van stukken uit de aflopen 20 jaar met maar liefst 34 spelers.  In 2010 stak NOT letterlijk ‘de straat over’ en speelde in de parochiekerk van Ophasselt het passiespel ‘Jeruzalem, mijn gesel en verlossing’ met 40 acteurs!

 

‘Circus op stelten’

Ook in 2014 kiest  NOT voor een heuse uitdaging. Op 12, 13, 19 en 20 september 2014 brengen we ‘Circus op stelten’ in een echte circustent. Hiervoor hebben we opnieuw een spelersgroep van een 40-tal mensen op de been gebracht. Voor de technische ploeg is dit evenement een hele klus. Zij kunnen niet terugvallen op de gebruikelijke technische zaken. Dankzij de uitleendienst van de provincie Oost-Vlaanderen kunnen zij beroep doen op veel andere technische snufjes. Bovendien zorgen de leden, samen met leerlingen van het KA in Geraardsbergen,  voor de bewaking van de tent gedurende 2 weken!

‘Circus op stelten’ is geschreven door Fons Vinck.  NOT koos Stijn De Wolf als regisseur. Stijn herschreef het stuk zodat de inhoud voor jong en oud leuk is. Deze jonge ambitieuse regisseur heeft al een mooi palmares opgebouwd, o.a. bij Cirque du Soleil en verscheidene musicals (www.stijndewolf.be).

 

Wat mag u nu eigenlijk verwachten van dit stuk? Wat willen wij u bieden?

Wat? Mega-toneelspektakel, met als rode draad een circusvoorstelling die een beetje uit de hand loopt… met echte circusacts, live muziek, maar vooral veel leute en plezier voor klein en groot! Een aantal leden gaan hiervoor naar de circusschool en we doen beroep op de muzikale talenten van onze leden en dorpsgenoten.

 

Wie? Nieuw Ophasselts Toneel: al wie van ver of dicht betrokken is bij onze vereniging -van jong tot iets ouder- maakt deel uit van de circus-crew, hetzij voor of achter de schermen…

Waar?  We slaan onze Picolini circustenten op in Ophasselt, op de parking van Feestzaal De Kat: een unieke locatie!

Wanneer? Vrijdagen 12 en 19 september om 20u – zaterdag 13 september om 17 u en zaterdag 20 september om 20u

 

Kom zeker een kijkje nemen…! Laat u meevoeren door het enthousiasme van onze spelers en beleef een ontspannende, leuke avond!

 

Inkomprijs : 8 euro (kinderen krijgen 4 euro terugbetaald aan de kassa)Reservaties: Reserveren kan via www.not-online.be                                                                                                                                         Via 0476/02 58 02 (tussen 18u30 en 21u)                                                                                                              Bij de NOT-leden.

Meer info op www.not-online.be

 

Later deze zomer komt het Nieuwp ophasselts Toneel zelf tekst en uitleg geven op Radio Delta.