Nieuwe publicatie van Ellen Lanckman

06-06-2014 12:53

 

Over deugd en andere mankementen

Een nieuwe publicatie van Ellen Lanckman, Brakels literaire duizendpoot. 
Wie Ellen is ? 

‘Waarom mijn bundel wordt uitgegeven bij vzw Scriptomanen?
Omdat ik Patrick Bernauw, uitgever van dienst, al een aantal maanden ken als docent van de cursus Literaire Creatie. Gedurende al die maanden heb ik zelden keurig mijn klep gehouden, wat jullie niet zal verbazen. Wat wel een mirakel mag worden genoemd, is dat ik geen enkele keer ben buiten gevlogen.

Daardoor had ik genoeg vertrouwen in hem toen hij mij een figuurlijke trap onder de kont gaf (al heeft hij zich allicht moeten inhouden om daar geen letterlijke van te maken) en zei: kom, niet twijfelen, we gaan jouw gedichten uitgeven!

 

Bovendien wordt de bundel uitgegeven bij een vzw, waardoor er geen jacht op winst wordt gemaakt en ik me omwille van die reden moet plooien naar de grillen van de markt. Wel integendeel: mijn bundel komt er dankzij overleg, samenspraak én respect voor elkaars ideeën.
Kort gezegd: omdat het een bundel zal worden waar ik voor de volle 100% achter sta, geruggensteund door de ervaring en know-how van iemand die al 25 jaar in het professionele schrijversvak zit. Dààrom!’

 

Bron : www.tbrakelt.be