Nieuw parkeerbeleid in Geraardsbergen in de maak

07-04-2016 10:57

Om de parkeerproblematiek in het handelscentrum zullen de shoppers via een aangepaste signalisatie beter de weg gewezen worden naar de randparkings. In Oudenaardsestraat, Grotestraat en Brugstraat zelf komen er  grondsensoren die voor een  vlottere rotatie van het parkeren moeten zorgen. Wie in die zone parkeert, krijgt een half uur gratis parkeertijd. Als die om is, moeten men wegrijden of zal men beboet worden. Bestuurders kunnen ook uitwijken naar één van de randparkings. Dit moet tot een betere parkeerrotatie leiden in het handelscentrum.

Schepen van Mobiliteit Erwin Franceus liet metingen uitvoeren in kader van een globale aanpak van de parkeerproblematiek in de stad. Uit de resultaten blijkt dat er nog heel wat parkeermogelijkheden, op wandelafstand van het handelscentrum, onbenut blijven.

In samenwerking met de stedelijke handelsraad en de vzw Handelscentrum Geraardsbergen komt er nu een betere aanduiding van de randparkings. Elke randparking krijgt een naam , een aanduiding van het aantal plaatsen en de wandelafstand tot onder meer de handelsstraten, het station en de Markt. De handelsraad schenkt 7.000 euro en die wordt onder meer aangewend om een nieuwe signalisatie uit te werken. Voor de betalende parkings bekijkt de stad een mogelijke verlaging van de tarieven.

Voor de fietsers komen er nog bijkomende stelplaatsen en de NMBS stelt binnenkort acht Blue Bikes ter beschikking om vanaf het station per fiets de stad te verkennen.

Bron : 9500news