Nieuw jeugdaanbod: De Technauten van Geraardsbergen

17-03-2014 14:49
 
Om kinderen meer vertrouwd te maken met techniek, of gewoon omdat kinderen graag creatief bezig zijn kan je op 4 dagen in de paasvakantie gebruik maken van een nieuw aanbod bij de jeugddienst. Van pizza maken tot een eigen kledingcollectie ontwerpen. Het kan bij de technauten!
Schepen van onderwijs en jeugd Fernand Van Trimpont verduidelijkt: “met deze uitbreiding van het aanbod van de jeugdwerking willen we een duidelijke link geven met het bedrijfsleven om zo jongens en meisjes te overtuigen dat met een technisch diploma de toekomstkansen gegarandeerd zijn. Dit specifieke aanbod is er voor alle jongens en meisjes van het 5de en 6de leerjaar. Deze techniekdagen zijn een samenwerking tussen Stad Geraardsbergen en Arteveldehogeschool. De begeleiding gebeurt door studenten van deze school uit Gent.
Technauten start om 9u30 en eindigt om 12u van 14 tot 17 april 2014. Wie wil kan aansluiten bij Speelplein Guustje in de namiddag! Speelplein Guustje voorziet ook voor- en naopvang. Deelnemers van Technauten kunnen hier ook terecht. Om 9u vertrekken de Technauten aan De Spiraal naar de workshops. Maak je geen gebruik van de voor- of naopvang, dan mag je rechtstreeks naar het Technisch Instituut Sint-Jozef gaan en daar ook weer opgehaald worden. Voor het volledige programma kan je hier terecht en dan kijken bij ‘programma’ bovenaan de site of in de kindervakantiekrant 2014 die bedeeld werd aan alle kinderen in Geraardsbergen.
Vooraf inschrijven is verplicht. Er kunnen namelijk maar 15 kinderen deelnemen. Inschrijven kan op 2 manieren:
Ofwel stuur je een mailtje naar samenleving@geraardsbergen.be met de nodige gegevens (naam, adres, geboortedatum, workshop(s) waarvoor je wil inschrijven).
Ofwel bel je naar 054 43 44 84 en geef je je gegevens door.
1 voormiddag bij Technauten kost 2 euro, in deze prijs is een drankje en een koek inbegrepen. Dit bedrag betaal je ter plaatse bij de start van de workshop.

 

Bron : 9500news