Nieuw gemeenteraadslid voor Sp.a Geraardsbergen

05-11-2014 17:27

Celien De Gauquier zal de komende drie maanden gemeenteraadslid Emma Van Der Maelen, die momenteel van haar zwangerschapsverlof geniet, vervangen in de gemeenteraad.

Toen 3 jaar geleden Celien als jongste kandidate van Geraadsbergen deelnam aan de gemeenteraadsverkiezingen, hoopte ze dat ze haar stem kon  laten horen in de gemeenteraad. “Ik ben dan ook bijzonder blij dat ik nu de kans krijg om ervaring op te doen” zegt Celien enthousiast. “Het is voor mij belangrijk dat jongeren kansen krijgen om deel te nemen aan het democratisch proces. De komende maanden zal ik dan ook mijn uiterste best doen om de stem van de jongeren in de gemeenteraad te vertolken” besluit De Gauquier.

Met haar 20 lentes zal ze het jongste gemeenteraadslid zijn. 

De politica heeft echter al enkele jaren ervaring achter de rug en wordt aldus binnen de partij als jong talent beschouwd.  “Ik heb altijd al een grote interesse gehad in de politiek. Dat heb ik voornamelijk van thuis meegekregen. De stap om deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen was voor mij dan ook een evidentie. Ik wou en wil iets betekenen en veranderen aan mijn stad.”

Dat Celien een sociaal betrokken iemand is vertaalde zich ook in de keuze van haar studies. Celien is tweedejaarsstudente Maatschappelijk Werk aan de Erasmushogeschool te Brussel. Naast haar studies is ze ook al enkele jaren actief binnen sp.a Geraardsbergen en is ze ook ondervoorzitter van de socialistische jongerenpartij, de Jong Socialisten.

Naar eigen zeggen kijkt ze er alvast naar uit om er de komende maanden in te vliegen…