Nieuw boek over Belgische voetballegendes wordt voorgesteld op Olsa Brakel

02-12-2015 10:25

Bob Browaeys, die onze nationale U17 in Chili naar een historische en prachtige 3de plaats heeft geleid, stelt samen met Raf Willems z’n nieuwe voetbalboek voor.

  • Datum: vrijdag 04 december
  • Locatie: VIP-ruimte K. Olsa Brakel
  • Aanvangsuur: 20u00
ALLES OVER BELGISCHE VOETBALLEGENDES 1916-2016. MET TIPS VOOR VOETBALKIDS – BOB BROWAEYS & RAF WILLEMS

Hebt u ook zo genoten van de fantastische prestaties van België U17 op de wereldbeker van Chili? Bondscoach Bob Browaeys leidde onze jongens naar een historische en prachtige derde plaats.

Bob Browaeys

Bob is co-auteur van het eerste ‘Juniorboek’ over ons voetbal. Hij geeft vijftig tips voor voetbalkids. Want hij is niet alleen bondscoach van de U 17 maar werkt al twintig jaar met de beste Belgische voetbaltalenten. En zag dus ook de huidige generatie Rode Duivels op jonge leeftijd bij hem passeren.

Samen met voetbalschrijver Raf Willems maakte hij ‘Alles over Belgische voetbal-legendes 1916 tot 2016‘.

Voetballand België

Eindelijk! Het eerste echte Belgische boek voor voetbalkids! Het Belgische voetbal scheert op dit ogenblik hoge toppen: de nationale ploeg staat op de tweede plaats van de wereldranglijst en zo’n twintig Belgen spelen de pannen van het dak in de grootste competities van Europa: Engeland, Spanje, Duitsland, Italië en Rusland.

Onmisbaar voor de voetballiefhebber !

In ‘Alles over Belgische voetballegendes van 1916 tot 2016’ schetst voetbalschrijver Raf Willems portretjes van de beste Belgische voetballers. Van Coppens tot Courtois, van Van Himst tot De Bruyne, van Ceulemans tot Hazard. En veel meer: de auteur vertelt de jonge lezers over Belgische voetbalmirakels in Europa.

En hij doet het mooie maar tegelijk dramatische verhaal van de Olympische Spelen van 1920 uit de doeken. Dat was de grootste prestatie uit de geschiedenis van het Belgisch voetbal want de nationale ploeg won toen de gouden medaille in Antwerpen. Het verhaal had echter ook te maken met de droevige omstandigheden van de Eerste Wereldoorlog. Natuurlijk niet te vergeten: een extra hoofdstuk over het vrouwenvoetbal.

Bron : www.tbrakelt.be