Nieuw boek “Grote woorden bij kanker” legt kanker uit op kindermaat

16-02-2015 08:52

 

Wanneer kanker toeslaat, schieten woorden vaak tekort. Wat vertel ik mijn (klein)kind? Dit boek wil grote woorden als kanker, chemo en bestraling uitleggen op kindermaat. Kindvriendelijk maar niet kinderachtig.

De tekeningen en opdrachten maken alles visueel concreet en toegankelijk voor jong en oud. Kanker veroorzaakt een rollercoaster van emoties. Gezinsleden reageren doorgaans zeer verschillend op schokkende gebeurtenissen. Via gespreks- en speltechnieken brengt dit boek de gemeenschappelijke bezorgdheden naar de oppervlakte. De opdrachten geven je als ouder zicht op de zorgen van je kind en helpen je om de verwerking samen aan te gaan. De combinatie van correcte informatie, tekeningen en creatieve opdrachten, slaat een brug tussen ouder en kind. Leerkrachten en hulpverleners krijgen met deze handleiding ook een houvast aangereikt om het onderwerp bespreekbaar te maken of aan te kaarten.

“Grote woorden bij kanker” is geschreven vanuit de dagelijkse praktijk door Cindy Verhulst en Katrien Vanhauwaert. Cindy Verhulst is psychologe en specialiseerde zich in rouwbegeleiding en kinder- en jeugdpsychotherapie. Katrien Vanhauwaert is psychologe en kindertherapeut en specialiseerde zich in rouw- en verliesverwerking. In 2013 werd hun groepsbegeleiding voor kinderen van kankerpatiënten in het ASZ, al bekroond met de “Innovation 2 Care”- prijs. In het boek wordt dan ook stap voor stap beschreven hoe een groepsgesprek over dit thema kan worden aangepakt.

Het Jolienfonds ondersteunt dit project door 75 boeken voor gezinnen in nood te sponsoren voor het ASZ.

Dit verhelderende boekje over kanker helpt gezinnen weer dichter bij elkaar te brengen, door de pijn, de verwarring en het verdriet heen. Onder begeleiding is het boek geschikt voor kinderen vanaf ca. 5 t/m 8 jaar.

 

Productinformatie

 

Auteurs: Cindy Verhulst, Katrien Vanhauwaert

Illustrator: Marianne Vanhauwaert

ISBN: 978933498215

Taal: Nederlands

Uitgever: Acco