Natuurpunt Boven -Dender plant 1.5 ha bos aan

24-11-2015 11:11

 

Tijdens de dag van de natuur werd door Natuurpunt Boven-Dender aan het Moorhof in Smeerebbe 1700 nieuwe boompjes aangeplant. De natuurvereniging zorgde hiermee 1.5 hectare nieuw bos en wil in de toekomst in het gebied tussen Schendelbeke en Smeerebbe nog 2.5 hectare meer realiseren.

“De eigenaars van het Moorhof vroegen ons om voor hen op hun weideland een bos aan te planten en dit ook te beheren. Daar zijn we gretig op ingegaan want dit bosbouwproject sluit volledig aan bij de Europese doelstellingen in verband met boscompensatie” zegt Carlos D’Haeseleer van Natuurpunt. “De plantgaten voor de boompjes werden op voorhand geboord maar het neemt nu nog voor de vrijwilligersgroep van 20 man zo’n halve dag in beslag om de klus te klaren.”

Buiten deze bosaanplanting doet Natuurpunt Boven-Dender nog heel wat. Zo beheert ze op het grondgebied van Lierde, Everbeek en Geraardsbergen nog zo’n 350 hectare natuur verspreid over 9 natuurgebieden en het is hun ambitie deze verder uit te bouwen en waar mogelijk met elkaar te verbinden.

Bron : 9500news