Nationale Dag tegen homofobie

11-05-2014 21:36
 
In 2005 keurde de Senaat een voorstel van resolutie goed om 17 mei uit te roepen tot Nationale dag tegen homofobie. Onder andere door de Regenboogvlag te hangen, brengt het stadsbestuur dit thema onder de aandacht.
 
Homofobie staat voor alle uitingen of vormen van discriminatie, afwijzing, uitsluiting, haat en geweld gericht tegen individuen of groepen wegens hun homoseksuele geaardheid.
Uit onderzoek blijkt dat zeven op de tien holebi's en acht op de tien transgenders ooit slachtoffer waren van verbale agressie. Ongeveer één op tien holebi’s en ruim een kwart van de transgenders maakte fysiek geweld mee.
Heeft u een klacht rond discriminatie op grond van o.m. gender, seksuele geaardheid, gezondheidstoestand of handicap, leeftijd en etniciteit, dan kan u terecht op www.diversiteit.be of bij het meldpunt discriminatie in Aalst, Gasthuisstraat 40, 053 76 51 41, meldpunt.discriminatie@aalst.be
Çavaria neemt het op voor holebi's en transgenders in Vlaanderen en Brussel. Çavaria is een koepel van meer dan 120 aangesloten verenigingen. Die krijgen ondersteuning, inspraak en vorming aangeboden en vormen samen de holebi- en transgendergemeenschap. Daarnaast richt een gelijkekansenwerking zich tot de brede maatschappij. Çavaria voert campagne, informeert, sensibiliseert, lobbyt en opinieert. De gratis en anonieme Holebifoon biedt hulp en u kan er discriminaties melden. ZiZo-magazine is het uithangbord van Çavaria, op papier en online.
Heeft u vragen of wil u uw verhaal doen bij de Holebifoon? Hier kan u terecht met alle vragen over holebi's: 0800 99 533 of via mail vragen@holebifoon.be
Contactpersonen
Veerle Huwé, 054 43 44 84, samenleving@geraardsbergen.be