N48 – Brakel-Ronse, over Vloesberg en Ellezelles: Herman DE CROO bekomt het herstel van de missende schakel.

13-02-2018 20:52
De gemeente Brakel, in samenwerking met het Vlaams Gewest, moderniseert - na meer dan 250 beperkte onteigeningen - de gewestweg Rondpunt Brakel, grens Opbrakel/Vloesberg.
Deze werken, waar ook gloednieuwe fietspaden, riolering, en een nieuw en verbreed wegdek, enz. bij betrokken zijn, zijn qua studie en project omzeggens rond.
De ontbrekende schakel
Bij het nakijken van wat ik destijds als Minister van Verkeerswezen had kunnen bekomen van de toenmalige federale Minister van Openbare werken, dhr Louis Olivier, namelijk de vierstrookse weg van de grens Ronse/Ellezelles tot aan de grens Vloesberg/Brakel, bleek ergens een stukje te ontbreken tussen de aansluiting van de nieuwe weg op het grondgebied Opbrakel en Nederbrakel en de vroegere, bijna 20 jaar terug, gemoderniseerde weg, op grondgebied Vloesberg/Flobecq.
Ettelijke brieven aan de Waalse Ministers
Herman DE CROO, Minister van Staat en Ereburgemeester van Brakel, nam ettelijke contacten met de collega’s van de Waalse regering, in het begin via de gewezen burgemeester van Vloesberg/Flobecq, Rudy DEMOTTE en nadien met Carlo DI ANTONIO, de Waalse Minister van Openbare Werken en Mobiliteit.
Deze laatste liet op de zoveelste brief van Volksvertegenwoordiger Herman DE CROO zopas weten dat het Waalse Gewest eindelijk opbouwende contacten heeft genomen met het Agentschap Wegen en Verkeer, alsook met de gemeenten in kwestie, om een coherente aansluiting te vinden tussen de vierstrookse weg van Ronse tot aan het grensgebied Brakel en de gemoderniseerde verruimde gewestweg van diezelfde grens tot aan het rondpunt in Nederbrakel.
De N48 zal dus gelukkig gespeend blijven van een soort ontbrekende schakel, die ergens op een onaanvaardbare wijze een grensbreuk in het verkeer zou hebben betekend.
(H. De Croo)