N-VA wil opnieuw sterk scoren in Geraardsbergen

27-02-2014 19:04

Bij de federale verkiezingen van 13 juni 2010 werd N-VA de grootste partij van Geraardsbergen. N-VA wil dat opmerkelijke kunststukje op 25 mei 2014 graag overdoen en rekent daarvoor onder andere op twee kandidaten uit de Oudenbergstad: gemeenteraadslid Ilse Roggeman en OCMW-raadslid Glenn Bogaert. “Met ons enthousiasme willen we zo veel mogelijk Geraardsbergenaars overtuigen om  te kiezen voor verandering .” 

13 juni 2010 was een historische dag voor N-VA. De Nieuw-Vlaamse Alliantie werd niet alleen de grootste partij van Vlaanderen en het land, ook in Geraardsbergen werd de partij van voorzitter Bart De Wever de grootste. Voor de Kamer behaalde N-VA 24,76% van de stemmen, voor de inmiddels hervormde Senaat scoorde het nog beter: 26,61%.  Bij de Vlaamse, federale en Europese verkiezingen van 25 mei 2014 wil N-VA opnieuw sterk scoren in Geraardsbergen. Om dat doel te bereiken, brengt de partij twee kandidaten uit Geraardsbergen in stelling: gemeenteraadslid Ilse Roggeman uit Geraardsbergen-centrum en OCMW-raadslid Glenn Bogaert uit Overboelare. Roggeman bekleedt de 18de plaats op de Oost-Vlaamse lijst voor het Vlaams Parlement, Bogaert is 6de opvolger op de Oost-Vlaamse Kamerlijst. 

Ilse Roggeman is 48 jaar oud en woont op de Guilleminlaan in het centrum van Geraardsbergen en groeide op in Outer, een deelgemeente van Ninove. Ze is opvoedster  in een gezinsvervangend tehuis voor mensen met een fysieke en mentale beperking. Ilse is secretaris van Gerardimontium, de Geraardsbergse vereniging voor lokale geschiedenis, bestuurslid van het Feestcomité Kermis Overboelare, zetelde de voorbije legislatuur in de raad van bestuur van de Geraardsbergse cultuurraad en is lid van verschillende socio-culturele verenigingen. Op 14 oktober 2012 werd ze verkozen tot gemeenteraadslid.

Glenn Bogaert is 24 jaar oud en woont in de Kloosterstraat in Overboelare. Hij is laatstejaarsstudent Professionele Bachelor in de Journalistiek met als specialisatie sport en krant. Glenn liet zich de voorbije jaren opmerken met de oprichting van het actiecomité Dorpskern Overboelare en de petitie tegen de manier waarop het dossier van de oude pastorij van Overboelare werd aangepakt. Net als Ilse maakt hij deel uit van het Feestcomité Kermis Overboelare. Politiek zit hem een beetje in de genen: zijn overgrootmoeder Mathilde Broodcorens was PVV-militant en stichtend voorzitter van de liberale damesbond in Overboelare. Hij is OCMW-raadslid en de jongste mandataris in Geraardsbergen.

Ilse en Glenn engageren zich niet alleen voor een jonge partij, hun politieke carrière staat eveneens nog in de kinderschoenen: “We zijn misschien niet zo bekend en ervaren als andere lokale kandidaten maar hopen met ons enthousiasme en onze gedrevenheid toch heel wat Geraardsbergenaars te overtuigen om te kiezen voor verandering voor vooruitgang. Hoe groter N-VA wordt op 25 mei, hoe groter de kans dat we in dit land eindelijk orde op zaken kunnen stellen. Wij willen een einde maken aan de federale blokkering en de broodnodige sociaal-economische hervormingen doorvoeren. De verandering waar N-VA voor pleit is in het belang van alle mensen.”