MVC De Retro’s speelt kampioen in zijn eerste jaar

27-03-2014 10:37
 
Met 9 ploegen treden ze aan in de kerncompetitie Zwalm-Brakel B van het minivoetbal. Net omdat het het eerste seizoen was, lagen de verwachtingen niet al te hoog. De jongens zouden al dik tevreden geweest zijn met een plaats in de middenmoot. En zie, sinds vorige week woensdag, 19 maart, zijn ze zowaar kampioen !
 
kampioenenmatch tegen ‘Chalet De Rijdt’
 
Sporthal De Rijdt was nét niet afgeladen vol gelopen voor deze laatste wedstrijd van de competitie …  grapje ! De lokale pers was dan weer wel vertegenwoordigd met De Beiaard en ‘t Brakelt. En in de tribune kreeg ik vakkundige commentaar van wederhelften van twee kampioenen.
 
de naakte cijfers
 
Tegen de 8 andere ploegen van de reeks werden 24 matchen gespeeld. De Retro’s behaalden 49 punten, wonnen 17 matchen, verloren er 6 en speelden één keer gelijk. In de voorbereiding van het seizoen werd er getraind, nadien beperkte de sportieve exploten in teamverband zich tot de wekelijkse match. Een opgemerkte rol was weggelegd voor de topscorer van het team, Lorenz De Vos, die zowat 70 à 75 goals lukte het afgelopen seizoen.
 
de kampioenen benoemd
 
Deze ‘ideale’ mix van 20-ers en 30-ers zijn :
 
    Philippe Cousaert
    Lorenz De Vos
    de broers Jurgen en Nico Vandenbossche
    Bjorn Vandemenschbrugge
    Kim Janssens
    Sven De Ceukeleire
    de broers Kim en Kevin Van Calster
    Stef Vanderhauwaert
    Kenny Van Nieuwenhove
    Axel Vanderhaeghen