Benjamin De Keyser kroont zich tot Belgisch jeugdkampioen boksen

20-03-2016 10:31

 

Zondag 13 maart werd Benjamin de Keyser Belgisch kampioen Engels boksen in het Luikse Herstal. Als 16-jarige won hij de titel in zijn leeftijdscategorie (geboortejaar 2000-2001) nadat hij zijn Waalse tegenstander Allessio Pugliese versloeg na drie keer twee minuten boksen. Vijf juryleden moesten beslissen wie de wedstrijd op punten had gewonnen; na een moeilijke match kozen drie van de vijf juryleden voor Benjamin. “Het was een zeer spannende match met een ijzersterke tegenstander die als Luikenaar ook kon profiteren van het thuisvoordeel. De eerste ronde raakte ik moeilijk in mijn ritme maar in de twee volgende rondes liep alles volgens wens en daar heb ik de overwinning kunnen veiligstellen.” verklaart de jonge Geraardsbergenaar.

Ik train in Deinze bij de club ‘Boxing Lovers’ en daarnaast doe ik ook drie keer per week fysieke training hier in Geraardsbergen. “Mijn beide ouders steunen mij volledig in mijn beslissing om volledig voor deze sport te leven. Gezond eten, vroeg naar bed, geen alcohol, weinig feestjes,… het zijn opofferingen die ik maak voor mijn grote droom: meedoen aan de Olympische Spelen in 2020.” Ik wil graag beroepsbokser worden en werk daarvoor samen met drie trainers. Een vaste trainer en vertrouwenspersoon, een 69 – jarige Armeen voor de techniek en een jonge ex-Belgische kampioen voor de wedstrijdvoorbereiding. Als bokser mag je niet ban zijn, ik ben een puncher en ga veel in de aanval en kan veel winnen op doorzettingsvermogen. Mijn sterke punten zijn mijn uithouding en kracht maar ik kan nog veel bijwerken aan mijn techniek, het kijken naar de tegenstander, het plannen van slagen en losser (minder gespannen) boksen.” vertelt Benjamin.

Sinds dit jaar volgt Benjamin de richting elektromechanica aan het KA Geraardsbergen. ‘Het is niet evident aangezien ik alle dagen train. Ik leef echt als een topsporter maar ik besef het belang van een diploma. Na de richting elektromechanica ga ik nog de richting ‘maatschappelijke veiligheid’ volgen en daarna zet ik alles op een topsportcarrière.’

Bron : 9500news