Mountainbiken om bier te kunnen brouwen

01-10-2014 10:26

 

Met 7 zijn ze in de 5de Latijn-Moderne Talen van het Sintfranciscusinstituut, Maaike De Waele, Janne De Clercq, Bo De Cock, Dauwe Vantrimpont, Dieter Steenhaut, Benoit Balliu en Jonah Pennick.

biertje brouwen

Bij het extra uurtje projectwerk van de 5de Latijnse wordt er, u raadt het al, verwacht dat er een project op poten gezet wordt. Was het een toevallige, gelukkige ingeving, dat er besloten werd een eigen bier te brouwen ? Feit is, dat de vader van een oud-leerling les geeft in de edele kunst van het bier brouwen. Hij bracht het zevental een lesuur lang de basisbeginselen bij en liet hen proeven van mout en hop.

In samenwerking met de leerlingen wordt een volledig nieuw recept gecreëerd, dat in Brouwerij De Graal voor 1.000 liter van een zalig biertje zal zorgen. Flesjes, etiketten, bakken, reclame, de eigenlijke productie … aan alles hangt een prijskaartje, waarvoor er geld in ‘t laatje moet komen. Volgende zondag, 12 oktober, richten de leerlingen daarom een heuse mountainbiketocht in !

 

veelbelovende tocht over een onuitgegeven, uitdagend parcours

De volledige afstand van de tocht bedraagt 45 kilometer, maar is inkortbaar tot 35 kilometer. 85% van het parcours leidt de renners over onverharde paadjes, in de omgeving van Berendries, Molenberg, Langendries en Haaghoek. De Ter Biestmolen in Zwalm is het mooie decor van start en aankomst van deze rit, waarvoor kan gestart worden tussen 9 en 14 uur. Na 22 kilometer worden de renners bevoorraad in de school.

voor de sportievelingen die een sportieve uitdaging willen aangaan en tegelijk er voor zorgen dat deze drie jongedames en -heren hun bier kunnen brouwen … een must !

praktisch

prijs: € 7,5 / € 5 (individueel, groepstarief)
inschrijven kan via info.mtbsfo@gmail.com

zie ook DIT Facebook-evenement

 

Bron : www.tbrakelt.be