Minister van staat Herman De Croo opgetogen over komende M fm frequentie in Brakel

23-01-2018 16:06
Proficiat voor uw stijlvolle en interessante nieuwjaarsreceptie die zowel Vicepremier Alexander De Croo, Titelvoerend Burgemeester van Brakel, als ik zelf deze vrijdag 19 januari in Erwetegem mochten bijwonen. 
Na de spanningen die jullie hebben beleefd tijdens het grondig en wellicht noodzakelijk herschikken van het radiolandschap, zijn jullie (Radio Delta en Radio M fm) onder een nieuwe benaming, met een veel ruimer bereik, er toch heel goed “uitgekomen”
Met genoegen hebben wij vernomen dat jullie ook opnieuw in Brakel zullen uitzenden.
Dat herinnert mij aan het ongeveer 15 jaar lang instandhouden van Radio FREE met zijn grote antenne te Elst, zijn studio op de Ommegangstraat en zijn buitengewone zomerse Freefeesten te Elst en daarna te St Maria Oudenhove;
Het herinnert mij ook dat wijlen Karel POMA en ik zelf, de eerste wetsvoorstellen voor de Vrije Radio’s hebben ingediend en de eerste uitzending van Radio CONTACT doorging in een appartementsgebouw op de Mettewiellaan te Brussel. Dat is bijna 40 jaar geleden… wij komen van ver, zeer ver.
In elk geval kan u op ons rekenen om een aangenaam streek- en mensengebonden project verder uit te bouwen.
Zoals alle aanwezigen, was ik echt vol bewondering voor de enorme ploeg van medewerkers die jullie samenbrachten voor het opvullen van een 7 dagen op 7 vrije radio, met elk specialisatie naar muziek, cultuur, beleving, actualiteit enz. 
Tenslotte, en dat lijkt mij toch indrukwekkend, zijn jullie in het klooster te Erwetgem-Zottegem een prachtige locatie aan het uitbouwen. 
Houd ons goed geïnformeerd.
Met beste groeten,
Herman DE CROO
Minister van Staat
Gewezen Kamervoorzitter
Volksvertegenwoordiger
Ereburgemeester van Brakel