Middenschool Geraardsbergen organiseerde project ‘Ontmoeten’

17-09-2014 12:35

 

Met een lichtere boekentas maar hoofd vol verwachtingen trokken de leerlingen uit de 1B-klassen op maandag 8 september naar onze Middenschool. De week zou in het teken staan van het project ‘ontmoeten’.

Het reguliere lessenrooster, het indelen van de week in lesuurtjes van 50 minuten, werd opzijgeschoven en de gewone vakken ruimden plaats voor een brede waaier aan activiteiten onder de noemer ‘ontmoeten.’ Onze leerlingen ontdekten onze school, knutselden een heuse didgeridoo in elkaar, leerden vreemde culturen kennen maar trokken er ook op uit in Geraardsbergen. Tijdens de wandeling was er vooral aandacht voor de geschiedenis van de stad maar ook een bezoek aan onze brandweerkazerne ontbrak niet.

Ook de grenzen van het eigen lichaam werden ontdekt in verschillende sportactiviteiten. En dat er ook gelachen mocht worden bleek toen onze leerlingen jeugdfoto’s van hun leerkrachten mochten verbinden met huidige kiekjes. ‘Dat sommigen nog zo jong zijn geweest’ was voor sommigen onder hen dan ook een heuse ontdekking. Kortom, het project was een gevarieerd menu dat er voor zorgde dat de leerlingen niet enkel onze school aan de kaai ontdekten maar ook hun klasgenoten, leerkrachten en de omgeving.

 

Bron : 9500news