Middenschool en KA stemmen af op de toekomst

04-04-2014 10:50
 
Het gemeenschapsonderwijs in Geraardsbergen stemmen af op de toekomst. Daarmee spelen ze nu al in op de komende onderwijsvernieuwing de leerlingen beter laten aansluiten bij het hoger onderwijs en/of de arbeidsmarkt. De Middenschool (eerste graad) en Atheneum (tweede en derde graad) die samen 1100 leerlingen hebben,stelden donderdagavond hun toekomstplannen voor. Beide scholen introduceren het STEM project, een afkorting voor Science Technology Engineering Mathematics. Op de Middeschool krijgen de leerlingen in de STEM module de kans om zelf robotten te ontwerpen, QR-codes te maken of aan DNA-onderzoek te doen.
Leerlingen kunnen voortaan vanaf het eerste middelbaar kiezen welke module hun voorkeur geniet. Dit kan gaan van sport, wetenschappen, over techniek, cultuur en latijn. Tevens bouwt de Middenschool een nieuw labo en worden iPads in de lessen geïntroduceerd.
Het KA start volgend schooljaar met 3 nieuwe richtingen: Moderne talen-wetenschappen (vanaf 5 ASO), Techniek-wetenschappen (vanaf 3 TSO), Industriële ICT (vanaf 5 TSO) en het modulesysteem STEM projecten. In dit projectsysteem is er een keuze tussen: Project Arts, STEM-Engineering, STEM-Science, Maatschappij & Actualiteit, Journalistiek, Esthetica en Projectwerk & onderzoeksvaardigheden.
Het KA heeft ook een nauwe samenwerking met de bedrijfswereld en de veiligheidssector in kader van hun SENSE richtingen (1 jarige opleiding secundair na secundair) porductie- en procestechnologie en veiligheidsberoepen. Tevens werkt het atheneum ook samen met de VDAB.
Het KA investeert bovendien ook in praktische infrastructuur: eind april gaan de deuren van de gloednieuwe Techniekacademie voor het eerst open. De scholengroep wil in de toekomst ook kunstonderwijs opstarten.
 
Bron : 9500news