MEGA interesse voor ouderavond drugpreventie

23-10-2014 10:48

 

Dinsdag 21 oktober 2014 ging in Jeugdcentrum De Spiraal een informatieavond door in het kader van het MEGA-project, de ouders van leerlingen van het zesde leerjaar waren massaal aanwezig.

De aanpak van legaal en illegaal middelenmisbruik is een prioriteit voor de lokale besturen van Geraardsbergen en Lierde en dit weerspiegelt zich onder andere in de actieve deelname aan het MEGA-project.

Deze ouderavond is de traditionele aftrap van een totaal project dat doorheen het ganse schooljaar loopt. Het doel van het M.E.G.A. project (Mijn Eigen Goed Antwoord) is jongeren weerbaar maken bij hun overstap naar het secundair onderwijs.  Tijdens de infoavond maken de ouders kennis met de deelnemende partners: lokale politie Geraardsbergen/Lierde, stad Geraardsbergen, gemeente Lierde, Centrum voor LeerlingenBegeleiding, PISAD en NMBS.

“Ik heb vanavond veel opgestoken”, aldus Filip Eeckhout, één van de 100 aanwezige ouders. “Het is ook als ouder belangrijk om voldoende geïnformeerd te worden over datgene waar je op moet letten bij je kinderen.  Als ouder kan ik dit initiatief alleen maar toejuichen.”