Marnixring Vlaamse Ardennen viert 40-jarig jubileum

10-12-2014 17:51


Op zaterdag 6 december was er hoog bezoek in Geraardsbergen: ter gelegenheid van de 40ste verjaardag van Marnixring Vlaamse Ardennen kwam voor één keer niet Sinterklaas, maar wel Minister van Cultuur Sven Gatz naar de Oudenbergstad om de jarige serviceclub in de bloemetjes te zetten.
 
De viering startte om 14h00 met een academische zitting met gelegenheidstoespraken door lokaal voorzitter Louis Aelbrecht, nationaal voorzitter Jan Verleysen, burgemeester Guido De Padt en Vlaams Minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel Sven Gatz, wiens ouders beiden uit Geraardsbergen afkomstig zijn. Minister Gatz zette in zijn eigen, vlotte stijl zijn cultuurbeleid voor de komende legislatuur uiteen. Daarop volgde een receptie met Geraardsbergse mattentaarten, overgoten met de lokale bieren Ghulden Cop en Muurken. Nadien volgde nog een rondleiding doorheen het stadscentrum onder leiding van Filip Van Trimpont, voorzitter van de heemkundige kring Gerardimontium. Het feest werd afgesloten met een vriendenmaal in restaurant Abtenhuis.
 
De Marnixring is een serviceclub die zich in het bijzonder inzet voor het behoud en de bevordering van de Nederlandse taal en cultuur.
 
Op de foto: de leden van Marnixring Vlaamse Ardennen met de aanwezige prominenten voor het Manneken Pis, uitgedost in Marnixring-kostuumpje.