Mario De Clercq biedt leerlingen Maatschappelijke Veiligheid leerkansen

15-10-2015 16:56

Na een reeks van boeiende voetbalwedstrijden, kregen de leerlingen Maatschappelijke Veiligheid op zondag 11 oktober een nieuwe uitdaging voorgeschoteld. Jaarlijks organiseert Ronse Koerst deMario De Clercq-cross, de leerlingen van het KA mochten assisteren op en rond het parcours.

Om 7.00 u ’s ochtends verzamelde iedereen net buiten het centrum van Ronse en volgde de eerste briefing. Shuttles brachten de leerlingen naar het parcours, de straten en de parkings. Vanaf 9.00 u werden de posten ingenomen en kon iedereen zich voorbereiden op de eerste jeugdwedstrijden. De zon was op dat moment nog niet van de partij; winterjas en laarzen waren dus meer dan welgekomen.

Vanaf de middag verdween de koude en werd het aangenaam vertoeven. Meer en meer supporters verzamelden rondom het parcours. Bovendien werden enkele leerlingen ingeschakeld om een oogje in het zeil te houden tijdens het optreden van de Romeo’s en Willy Sommers. Om 14.00 u en 15.00 u barstte het feest echt los, met de wedstrijd van de dames en de heren. Jonathan en Mein lichtten toe: “Wij stonden op een enorm druk punt waar veel mensen het parcours wilden oversteken. Bovendien konden we visueel pas laat contact maken met de renners, waardoor een extra persoon ingeschakeld moest worden. Het was een drukke dag.” Kyara vult aan: “Mensen hebben weinig geduld op zo een moment. Soms proberen ze ons echt weg te duwen om door te kunnen. De veiligheid van de renners en het verloop van de wedstrijd primeren echter, ik heb mijn mannetje gestaan.”

Omstreeks 17.00 u kon de leerrijke zondag afgesloten worden. We danken de leerlingen voor hun prachtig werk, hun inzet en hun enthousiasme. De school is enorm blij deel uit te kunnen maken van dergelijke organisaties en hoopt volgend jaar opnieuw van de partij te kunnen zijn.