Mantel van de sociale bescherming voor Manneken- Pis

18-05-2015 08:43
 
Manneken –Pis mocht voor Rerum Novarum, het feest van de christelijke arbeidersbeweging een mantel omgehangen en dit als symbool van de sociale bescherming. Het was de Zuid-Oost-Vlaamse afdeling van Beweging.net, een netwerk van sociale organisaties die ontstond uit het ACW, die het Rerum Novarum gebeuren luister bijzette door het schenken van een plunje aan de oudste inwoner van de Oudenbergstad.
De mantel staat symbool voor de hulp die de organisatie vraagt voor het behoud en de verdere uitbouw van de sociale zekerheid hier en in het arme zuiden. In Geraardsbergen is er ook nood aan sociale bescherming doordat we in een arme regio leven en omdat er veel kansarmoede ontstaat.
Eric Van Laecke actief bij het ACV werd peter van het Manneken –Pis en het meterschap was voorbestemd voor Linde De Corte, algemeen secretaris van Beweging.net.
Na de ceremonie aan het Manneken-Pis bracht de topman van het ACV, Marc Leeman in zaal het Groen Kruiske zijn Rerum Novarum boodschap. Geraardsbergen in gedachte houdend stelde hij: “ Wat als gewone mensen hun Muur van Geraardsbergen niet langer geofferd zien aan de VIP – tenten van het commerciële Rondjesdraaien van Vlaanderen??? “
 
Bron : 9500news