Live Virtual Reality in primeur op Jazz @the bib en Rock Zottegem

23-06-2016 12:27

Zottegems ‘­Holodeck Events’ is pioneer in live VR streaming

De jongste hype is ontegensprekelijk de doorbraak van de virtual reality beleving via VR-brillen (ook wel 3D bril genoemd), als Oculus Rift, Samsung Gear of Google Cardboard. Ook de populaire gameconsole Playstation komt binnenkort met VR-spellen op de markt. Een VR-bril omsluit je ogen volledig en laat je toe 360° rondom te kijken in een andere wereld. Zo beland je werkelijk in een andere realiteit!

De wereld van 3D en VR is het voorbije jaar werkelijk geëxplodeerd. Het Vlaams Fonds voor de Letteren biedt een virtual reality-applicatie om auteurs voor te stellen; immo-kantoren bieden klanten een virtuele rondleiding in huizen; de Zoo van Antwerpen laat bezoekers een virtuele wandeling maken door de nieuwe Zoo, enz. En overal luidt het dat dit nog maar het prille begin is.

Holodeck Events, opgericht door informaticus Stefan Fostier uit Zottegem, speelt volledig in op deze spannende evolutie. Het bedrijf biedt de mogelijkheid om een evenement live te beleven via een zogenaamde ‘streaming dienst’. Stel je voor dat je op een concert op het podium tussen de muzikanten staat of vanuit de goal in een voetbalwedstrijd de bal op jou ziet afkomen. Dit opent de deur voor organisatoren om een veel ruimer publiek te bereiken. Fans kunnen in de toekomst wellicht toch even proeven van een uitverkocht concert van hun favoriete band!

Op Jazz Zottegem at the bib (25 en 26 juni) wordt voor het eerst Live VR-technologie uitgeprobeerd. Kort nadien volgt Rock Zottegem (8 en 9 juli) waar de 360° camera zal geplaatst worden in de DJ Village, De twee festivals en de bibliotheek halen daarmee voor Zottegem een primeur binnen want voorlopig is Holodeck Events de enige aanbieder van VR-streaming op de markt!

Meer info op https://holodeck.events  www.jazzzottegem.be of www.rock-zottegem.be